Flinke verbouwing aan Elfstedenroute in hartje Dokkum · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Flinke verbouwing aan Elfstedenroute in hartje Dokkum

donderdag 07 november 2019

Maar liefst 832 vierkant meter ruimte extra heeft Sape Woudman van hotel café restaurant ’t Raedhûs tot zijn beschikking voor al zijn plannen met zijn etablissement aan het Elfstedenwater in het historische centrum van Dokkum. Naast de negen basic hotelkamers die ’t Raedhûs nu heeft, worden er 8 luxe kamers gerealiseerd, waaronder een familiekamer. Ook biedt de uitbreiding ruimte aan twee appartementen voor permanente verhuur. Een binnentuin is straks onderdeel van het nieuwe hotelgedeelte. De ruimte die grenst aan het huidige Raedhûs werd overgenomen van Electro World Talsma, die hier 50 jaar geleden de winkel begon die nu huist op winkelpark Zuiderschans net buiten Dokkum.

Naast de aangrenzende uitbreiding is Woudman tevens bezig met plannen voor het pand aan het water tegenover ’t Raedhûs, dat hij eveneens van Talsma overnam. “Daar komt op de verdieping een recreatiewoning. Voor de begane grond droom ik van een speciaalbiercafé, ik hoop dat daar ooit te kunnen realiseren.” Sape Woudman rolde op zijn 19e in het horecavak, bestiert naast ’t Raedhûs samen met zijn familie ook bowlingcentrum Dokkum en was eerder eigenaar van restaurant De Zaak. Hij verwacht de uitbreiding van ’t Raedhûs nog voor de start van het nieuwe toeristenseizoen op te kunnen leveren.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?