Foto’s van Ameland op Kunstmaand Ameland

Maandag 30-10-2017
AMELAND - Beeldend kunstenaar/fotograaf Saskia Boelsums fotografeert Nederlandse landschappen en laat zich regelmatig inspireren door de schoonheid van Ameland en de andere Waddeneilanden. Tijdens Kunstmaand Ameland zijn zestien van haar landschapsfoto’s op groot formaat te zien bij Hotel Noordsee in Nes.

De foto’s van Saskia staan volop in de belangstelling, nationaal en internationaal valt ze regelmatig in de prijzen en ze exposeerde recent onder andere in Berlijn, Londen, Amsterdam en Moskou. Een overzichtstentoonstelling met veertig landschapsfoto’s is nog tot 30 december te zien in kasteel Groeneveld in Baarn, daarna verhuist de expositie voor drie maanden naar New York City.

Van de landschapsfoto’s die ze op Kunstmaand Ameland laat zien, zijn er verschillende gemaakt op het eiland. Bijvoorbeeld de foto van de paarden in de branding met Gerrit Dokter zal voor veel Amelanders een bekend beeld zijn. Het is één van de foto’s die de hele wereld over gaat! Het werk van Saskia Boelsums is vanaf 1 november te bekijken in de binnentuin van Hotel Noordsee in Nes.

terug naar overzicht
Foto's van Ameland op Kunstmaand AmelandFoto's van Ameland op Kunstmaand Ameland
© Foto's: Saskia Boelsums


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie