Foutenfestival pakt nadelig uit voor Geel Wit · Foto('s): Koos Molenaar
  Koos Molenaar

Foutenfestival pakt nadelig uit voor Geel Wit

maandag 01 april 2019

In de laatste confrontatie tussen Franeker (dat stopt met zondagvoetbal) en Geel Wit hielden de verdedigingen van beide partijen open huis. Het publiek werd getrakteerd op liefst elf doelpunten, waarvan de thuisclub zes op zijn naam kon schrijven.

Franeker opende de score na een kwartier. Tot dan ging het gelijk op, maar plotseling kwam Marco de Groot vrij voor het doel en hij faalde niet: 1-0. Vanaf dat moment gingen de Amelanders beter voetballen en drongen ze Franeker terug op eigen helft. De gelijkmaker van Bente Bonthuis na 38 minuten was dan ook niet meer dan terecht. Hij verzilverde een vrije schop na een lichte overtreding op Danny Metz.

Toch zou Geel Wit de rust niet halen met die stand. Na een overtreding van Johan Kolk mocht Franeker een vrije schop nemen. De bal werd finaal gemist door Kevin Kiewiet, waardoor Noël Wever eenvoudig kon binnen tikken: 2-1. Geel Wit had de pech dat een doelpunt van Jurjen Metz werd afgekeurd wegens buitenspel, een discutabele beslissing. Drie minuten na de rust werd het 3-1 door Mart Kuperus, hij profiteerde van het mistasten door meerdere verdedigers.

Enkele minuten later was de aansluiting alweer hervonden. Bente Bonthuis soleerde vanaf eigen eigen helft langs meerdere spelers van Franeker en schoof de bal in de verste hoek: 3-2. De hoop van Geel Wit werd na een uur spelen alweer de grond ingeboord toen Noël Wever ongehinderd op Pieter Oene Smit kon afgaan en de bal over de doelman wippen: 4-2. Het ging daarna snel. Vanaf de aftrap was het alweer gelijk. Geknoei in de defensie van Franeker werd afgestraft door de net ingevallen junior Julian de Jong, die zijn eerste treffer in de hoofdmacht maakte.

Lang duurde de euforie in het Amelander kamp niet, want meteen daarna was het weer raak aan de andere kant, waar Rob Postma met een afstandsknal 5-3 maakte. Een kwartier voor tijd was het andermaal Julian de Jong die Geel Wit weer hoop gaf met zijn tweede treffer, maar het mocht niet baten. Vlak voor tijd maakte Marco de Groot er 6-4 van. In blessuretijd tikte Danny Metz de 6-5 binnen, maar verder kwam Geel Wit niet.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk, Kevin Kiewiet, Pieter Kiewiet, Djerry Spoelstra (Kayan Kiewiet, 38’); Christian Smid, Jan Ytsma, Christian Molenaar (Sander Graafsma, 75’); Bente Bonthuis, Danny Metz, Jurjen Metz (Julian de Jong, 60’)

© Verslag: Koos Molenaar

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00