Friese Boys haalt tegen Opende eerste punten binnen · Foto('s): Sake Beerstra

Friese Boys haalt tegen Opende eerste punten binnen

zondag 06 oktober 2019

Friese Boys heeft de eerste zege behaald door de thuiswedstrijd tegen Opende met 2-1 te winnen. Friese Boys nam een 2-0 voorsprong, maar kreeg het, na de tegentreffer in de slotfase, nog wel even benauwd.

In de eerste minuut verdween een kopbal van Corwin Westerhof naast het Friese Boys doel. Aan de andere kant ging een inzet van René de Jong eveneens naast. Friese Boys nam na dertien minuten een voorsprong; René de Jong bereikte Pier Kempenaar die prachtig raakschoot, 1-0. Bijna had Arnold Oosterbaan direct voor de gelijkmaker gezorgd, maar via Jelmer Bloem en de paal bleef de bal buiten het Friese Boys-doel. Bloem redde eveneens bij een schot van Wijnand Willemsen. Pal voor rust was Opende dicht bij de gelijkmaker, maar het schot van Jarno Westerhof in de korte hoek werd tot hoekschop verwerkt door Jelmer Bloem.

In de tweede helft schoot de bij Opende ingevallen Cato de Boer naast. Een nieuwe inzet van De Boer, na een voorzet van Jarno Westerhof, leverde ook geen treffer op. Na een pass van Dennie de Haan kreeg Pier Kempenaar een goede kans, maar doelman Pijpker bracht redding. Aan de overkant kogelde Arnold Oosterbaan hard naast. Bij Friese Boys kwamen Luutzen Postma en Jesse van Balen in het veld en beide aanvallers hadden een aandeel in het tweede doelpunt. Postma schoot in, doelman Pijpker bracht redding, maar de rebound werd ingeschoten door Van Balen, 2-0. De wedstrijd leek daarna beslist maar Opende kwam terug via Arnold Oosterbaan, die met een omhaal knap tegen scoorde, 2-1.

Even later scoorde Opende opnieuw via Stefan van der Veen, maar deze goal werd door scheidsrechter Schuurman, na overleg met de assistent-scheidsrechter Piet de Boer, afgekeurd. “Ik dacht zelf dat het buitenspel was en heb dat met de assistent overlegd; die zei ook dat het buitenspel was”, aldus de arbiter na afloop. Niettemin was Opende daarna nog dicht bij 2-2. Een hard schot van Jarno Westerhof werd uitstekend gestopt door Bloem en een kopbal van Corwin Westerhof werd eveneens een prooi voor de uitstekend keepende Friese Boys-goalie. De laatste kans was voor Arnold Oosterbaan, maar zijn inzet ging naast waardoor het 2-1 bleef.