Friese Boys in tweede helft langs Suawoude · Foto('s): Sake Beerstra

Friese Boys in tweede helft langs Suawoude

zaterdag 13 oktober 2018

Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Suawoude met 4-2 gewonnen. Bij de rust stond het nog 0-1 voor de gasten.In het eerste half uur kregen beide ploegen geen echte uitgespeelde kansen. Acht minuten voor de thee kwam de bal bij Gosse Hoekstra maar diens poging belandde in de handen van Friese Boys-doelman Jelmer Bloem.

Aan de andere kant leek Pier Kempenaar Friese Boys met een rake kopbal aan de leiding te brengen, maar scheidsrechter Bakker keurde deze treffer af wegens duwen van Kempenaar. Enkele minuten voor de thee nam Suawoude de leiding via een prachtig schot van Hessel Dijkstra, 0-1. Marten Starkenburg leek pal voor rust voor de 1-1 te zorgen maar stuitte op doelman Jos Plantinga. De rebound van Remi Kootstra leverde ook geen treffer op.

Direct na de thee kreeg Suawoude goede kansen op 0-2. Victor van de Wetering kwam twee keer in riante positie maar zijn eerste poging vloog over het doel en de tweede werd gestopt door doelman Bloem. Friese Boys maakte kort daarop gelijk; een hoekschop van Dirk-Jan Heidstra werd van dichtbij ingekopt door verdediger Eelke Venema, 1-1. Pogingen van Erik Hilboezen en Pier Kempenaar werden gestopt door doelman Plantinga, terwijl Lammert Dijkstra, na een goede actie van Heidstra, via de paal naast schoot.

Een counter van Suawoude leverde een schietkans op voor Niels Jongboom maar de aanvaller schoot naast. Victor van de Wetering zette Gosse Hoekstra vrij voor het doel maar deze wist de kans niet te benutten. Friese Boys besliste het duel daarna in twee minuten tijd. Eerst schoot invaller Mark de Boer raak na een voorzet van Lammert Dijkstra en Dirk-Jan Heidstra schoot pal daarop uit een moeilijke hoek eveneens raak, 3-1. Ook de vierde treffer kwam er nog; Na een snelle counter liet Eelke Venema zijn tweede treffer aantekenen, 4-1. Pal voor tijd verkleinde Suawoude de achterstand nog door een rake kopbal van de pas ingevallen Arjen Veenstra, 4-2.