Friese Boys JO11-1 wint met ruime cijfers van WTOC JO11-1 · Foto('s): Erik Visser
  Erik Visser

Friese Boys JO11-1 wint met ruime cijfers van WTOC JO11-1

woensdag 26 september 2018

Nadat eerder deze week de volgende ronde van de beker werd gehaald stond vandaag de eerste wedstrijd voor de competitie op het programma. En er mocht meteen gesproken worden over een echte derby. De kern van beide teams spelen al een aantal jaren tegen elkaar en vaak zijn dit wedstrijden op het ‘op het scherpst van de snede’.

In het begin van de wedstrijd was Friese Boys duidelijk de betere. Echte kansen werden er niet gecreëerd maar het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van WTOC. Halverwege de eerste helft kwamen er dan toch wat kansen voor Friese Boys maar de niet geheel fitte spits Jarno L was niet scherp genoeg voor de goal. Op het einde van de eerste helft kwam WTOC er nog een 2-tal keer zeer gevaarlijk uit. Waar de eerste keer de paal nog redding bracht was het de tweede keer Wybe die met een geweldige sliding ervoor zorgde dat Friese Boys niet op achterstand kwam. Friese Boys verslapte en dankzij prima verdedigend werk van aanvoerder Jelte en ‘kilometervreter’ Jesse Jan werd de rust gehaald met een 0-0 stand.

Na de spreekwoordelijke donderspeech van de tot dan toe teleurgestelde leiders kwam er eindelijk wat vuur in het team. Dit gaf vertrouwen voor de tweede helft en er werd afgesproken dat er meteen vol druk zou worden gezet op de tegenstander. En de jongens lieten elkaar en de leiders niet in de steek. Vanaf minuut 1 werd er (eindelijk) druk gezet op de tegenstander.  Na 3 minuten in de eerste helft was het al raak. Jitse schoot van afstand de 1-0 tegen te touwen. De boys waren nu helemaal los. Syl maakte na 6 minuten de 2-0, in de 8ste minuut maakte Jarno L de 3-0 en in de 10de minuut maakte Jelte de 4-0.

Met hierna nog 2 goals van Jarno L stond het na 13 minuten in de tweede helft al 6-0. Hierna ging het gas er even vanaf en werd het spel er niet beter op. In deze periode waren er meerdere kansen voor WTOC maar met het nodig geluk en een aantal prima ingrepen van Jacob en de goed keepende Jarno K bleef de schade beperkt tot 1 tegengoal. In de allerlaatste minuut bepaalde Sydse E op prima aangeven van de snelle Sytse H de eindstand op 7-1.

Goals Friese Boys: Jarno L (3), Jitse, Syl, Jelte, Sydse E.

© Verslag: Hendrik Leegstra