Friese Boys maakt goede indruk in oefenduel · Foto('s):

Friese Boys maakt goede indruk in oefenduel

zaterdag 02 december 2017

Op het kunstgrasveld in Twijzel speelden Friese Boys en Anjum een oefenduel. Friese Boys wist deze wedstrijd met 4-1 te winnen. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

De eerste mogelijkheid was voor Anjum maar het schot van Pope-Bauke Holwerda ging voorlangs. Een vrije trap van Stephan Overkempe werd gestopt door Friese Boys-doelman Jelmer Bloem. Een schot van Wietse van der Land werd een prooi door Anjum-goalie Lolke Dijkstra. Pogingen van Pieter van der Zwaag en René de Jong verdwenen naast het Anjum-doel. Uit een vrije trap leek Friese Boys toch te scoren maar het schot van Wietse van der Land belandde via de vingertoppen van Lolke Dijkstra tegen de lat. Erik Hilboezen schoot de rebound over het doel. Het bleef daarom tot de rust doelpuntloos.

Na de thee nam Anjum de leiding: Gerwin Dijkstra lanceerde Stephan Overkempe die in het strafschopgebied door een overtreding werd afgestopt. Scheidsrechter Hielke de Graaf uit Kollumerzwaag legde de bal op de stip en Jan Tijtsma voltrok het vonnis, 0-1. Friese Boys maakte al snel gelijk door invaller Sander Hoekstra die doelman Lolke Dijkstra met een lob passeerde, 1-1. Niet veel later tikte Hoekstra een voorzet van Erik Hilboezen binnen en stond Friese Boys op voorsprong, 2-1.

Nadat Hoekstra nog eens naast knalde mocht Friese Boys ook een strafschop nemen na een overtreding op Sean Humphries. Het schot van Wietse van der Land werd echter gestopt door Lolke Dijkstra. De pas ingevallen Marten Starkenburg zette Friese Boys daarna op 3-1 en Starkenburg zette met een kopbal, na een corner van Wietse van der Land, ook de 4-1 eindstand op het scorebord. Lolke Dijkstra voorkwam een hogere score door inzetten van Hoekstra en Hilboezen te keren. Een mooie overwinning van Friese Boys dat een goede indruk achterliet.

© Verslag: Bokke Dijkstra

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00