Friese Boys met ruime cijfers langs WWS · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Friese Boys met ruime cijfers langs WWS

zondag 13 januari 2019

Friese boys speelde zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen WWS. Het werd een ruime overwinning. Daar zag het in de rust met een 1-1 stand nog niet naar uit. Uiteindelijk liep de score na de thee op naar 7-1.

In de beginfase schoot Mark de Boer naast en kwamen Dirk-Jan Heidstra en Remi Kooistra niet langs WWS-doelman Mechiel Jorna. Na terugleggen van Erik Hilboezen schoot Jan Top wel raak, 1-0. De gasten kwamen toch wel verrassend gelijk. Invaller Hinne-Anne Visser trof de lat boven Jelmer Bloem maar enkele minuten later had de WWS-speler meer succes, 1-1.

In de tweede helft trok Friese Boys ten aanval en Pier Kempenaar schoot in het zijnet. Sander Hoekstra zette Friese Boys na een foute pass bij WWS op voorsprong 2-1 en niet veel later schoot ook Mark de Boer raak, 3-1. Hinne-Anne Visser kreeg een prima kans op 3-2 maar invaller doelman Theo Beerda redde uitstekend. Een hard schot van Pier Kempenaar betekende vervolgens 4-1. Een voorzet van Rienk Postma werd ingekopt door Sander Hoekstra, 5-1. Pier Kempenaar bracht Dirk-Jan Heidstra in stelling en dat betekende 6-1.Het laatste doepunt werd gescoord na een prima aanval; een dieptepass van Dennie de Haan belandde bij Jelmer Brinkman en diens voorzet werd ingeschoten door Mark de Boer, 7-1.

Basisopstelling Friese Boys:

Jelmer Bloem, Jelmer Brinkman, Pieter van der Zwaag, Evert-Jan Evers, Rienk Postma, Jan Top, Matthias Scholtus, Erik Hilboezen, Mark de Boer, Remi Kootstra, Dirk-Jan Heidstra. Friese Boys wisselde veelvuldig in deze wedstrijd en zo kwamen ook nog doelman Theo Beerda, Sander Hoekstra, Lammert Dijkstra, Eelke Venema, Pier Kempenaar en Dennie de Haan in het veld.