Friese Boys verliest van Lions’66 · Foto('s): Sake Beerstra

Friese Boys verliest van Lions’66

zondag 19 mei 2019

Friese Boys is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2018-2019 winnend af te sluiten. Na een open wedstrijd wist Lions ’66 de drie punten te bemachtigen en deed daarmee goede zaken in de strijd om het periode kampioenschap. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-1 overwinning voor de Lions ’66.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de probeerden beide ploegen de aanval te zoeken en dit resulteerde in de 6e minuut al in een grote kans voor de Lions. Keeper Jelmer Bloem van Friese Boys kon de bal met de vingertoppen nog via de lat overtikken. Twee minuten later gaf Matthias Scholtus een sublieme pass op Pier Kempenaar en deze schoof de bal beheerst achter de doelman Meerema van Lions. Lions probeerde de gelijkmaker te forceren en dit resulteerde ook in een doelpunt maar deze werd wegens buitenspel afgekeurd. Een vrije trap van Eelke Venema verdween rakelings over het doel van Lions. Nadat een afstandsschot van Lions nog op de paal belandde werd het vlak voor de rust toch gelijk. Een vrije trap werd slim achter de verdediging van Friese Boys gelegd en na een tikje breed kon Frank Rozendaal de gelijkmaker binnen schieten. Ruststand 1-1.

De tweede helft was Lions de bovenliggende partij. Zij wilden deze wedstrijd winnen om nog een kans te maken om in de nacompetitie te spelen. Het was echter Friese Boys die een doelpunt maakte maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Gaandeweg de tweede helft kreeg Lions toch de beste kansen maar de voorwaartsen van Lions waren niet koelbloedig genoeg. Een paar keer kon een speler van Friese Boys op het allerlaatste moment nog redding brengen of keeper Jelmer Bloem stond succes in de weg. Vlak voor tijd mocht Lions een hoekschop nemen en uit deze standaardsituatie wist Mike Rozendaal via een goede loopactie de bal te scoren, 1-2.

Vanaf de aftrap ging Friese Boys op zoek naar de gelijkmaker en mocht ook een hoekschop nemen. De bal werd goed ingeschoten maar een verdediger van Lions bracht met de hand redding op de doellijn. Heel Friese Boys claimde een strafschop maar scheidsrechter Mustafa dacht er anders over en floot voor het einde. De emoties liepen nog even hoog op over dit onrecht maar de scheidsrechter bleef bij zijn besluit en zo won Lions, toch wel verdiend, deze wedstrijd. Volgende week speelt Friese Boys de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen in en tegen Suawoude, aanvang 14.30 uur.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00