Friese Boys wint derby van VVT · Foto('s): Sake Beerstra

Friese Boys wint derby van VVT

zondag 09 december 2018

Na ruim vijf en een half jaar stond de derby VVT-Friese Boys weer op het programma. VVT nam in deze wedstrijd een 1-0 voorsprong, maar twee goals van Pier Kempenaar brachten Friese Boys de zege.

Het eerste schot kwam na twee minuten van VVT aanvaller Henk-Jan Vogt, maar de bal kwam precies in de handen van doelman Jelmer Bloem. Na vijf minuten lanceerde Bote-Sietse Veenstra met een strakke pass Bernaldo van der Heide. Diens voorzet werd overgekopt door Vogt. Even later kreeg Friese Boys de eerste mogelijkheid, maar het schot van Dirk-Jan Heidstra ging voorlangs. Na elf minuten werd Geale Walda op rechts weggestuurd en zijn voorzet werd bij de tweede paal ingeschoten door Henk Jan Vogt, 1-0. Zeven minuten later werd het gelijk. Een voorzet van Erik Hilboezen kon niet worden ingeschoten door Heidstra, maar wel door Pier Kempenaar die de bal in de kruising joeg, 1-1. Een kopbal van Kempenaar, na ruim een half uur, werd gepakt door VVT-goalie Bindert van Beets. Namens de thuisclub ging een schot van Bauke Postma naast. Pal voor de thee nam Friese Boys een voorsprong; Erik Hilboezen bereikte Pier Kempenaar die doelman Van Beets opnieuw passeerde, 1-2.

Direct na de thee werd VVT gevaarlijk toen Bauke Postma na een voorzet van Geale Walda over kopte. Een dalend schot van opnieuw Postma ging maar net over het Friese Boys-doel. Aan de andere kant werd een schot van Andries van der Zwaag tot corner verwerkt door Van Beets en schoot Heidstra over na een voorzet van diezelfde Van der Zwaag. De thuisclub zette aan en een schot van Henk-Jan Vogt ging naast, terwijl Jelmer Bloem een kopbal van de ingevallen Liekele Vogt fraai over de lat tikte. Verdediger Bote-Sietse Veenstra meldde zich in de aanval en zag een kopbal en een vrije trap gestopt door doelman Bloem. Friese Boys kreeg in de slotfase een goede mogelijkheid, maar Dirk-Jan Heidstra zag zijn poging gestopt door Van Beets waardoor het 1-2 bleef.