Friese streekproducten online verkopen – Wij helpen u verder!

Donderdag 08-08-2019
DOKKUM - Friesland is een mooie provincie in het Noorden van Nederland, dat men over het algemeen kent van de veeteelt en landbouw. Mooie ver uitgestrekte velden van groene weiden met zwart-witte koeien. En natuurlijk heerlijke streekproducten, waar men in het hele land van kan genieten. Denkt u er wel eens over na om deze streekproducten wat beter in de markt te zetten? Bent u de ondernemer die Friesland in al zijn glorie beter op de hollande kaart gaat zetten? Lees dan vooral verder!

Een passende webshop

Als u heeft besloten om de geweldige streekproducten van Friesland te gaan promoten, zult u allereerst een passende webshop moeten creëren. Zorg dat uw design en taalgebruik aansluit bij uw doelgroep. Men moet zich prettig voelen tijdens het surfen door uw webshop. Wanneer een potentiële koper zich fijn voelt, komt eerder een gevoel van kopen naar boven en dit is precies waar u op zit te wachten.

Verder is het natuurlijk van belang dat uw webshop ook goed gevonden kan worden door uw doelgroep. Deze vindbaarheid begint bij de zoekmachine.

Zoekmachines voor je producten gebruiken

Vandaag de dag doen we van alles op het internet. We lezen, kijken en doen er veel van onze boodschappen. Internet is dus een ideaal kanaal voor het aanbieden van uw lokale producten uit de Friese streek. En waar begint uw prospect naar u te zoeken? Juist ja, op een zoekmachine. In Europa kennen we eigenlijk alleen Google, maar mocht u overwegen om ook buiten Europa te verkopen, dan loont het de moeite om even te kijken welke zoekmachines ze in andere landen gebruiken.

Zoekmachine optimalisatie – Wat houdt dit in? 

Uiteindelijk wilt u natuurlijk veel bezoekers naar uw website zien te lokken. Eenmaal op uw website weet u ze wel te overtuigen om iets van u af te nemen. Begin dan bij het begin: Google. Om hoger te komen in de resultaten van deze enorme zoekmachine kunt u gebruik maken van Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Laat eerste een seo check uitvoeren van uw huidige website en uw seo specialist kan u meteen vertellen of deze nog up-to-date is. Wanneer dit niet het geval is, dan kun je het beste seo uitbesteden om een perfect resultaat te boeken.

terug naar overzicht


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | Gerjan op Dreef
Klik hier voor programma- informatie