Friese studente in actie voor Nationaal Ouderenfonds

Donderdag 12-09-2019
DE WESTEREEN - Woensdagavond was Nancy Dootjes te gast bij Klaske Ferwerda in “Leafde foar Múzyk”. Op maandag 9 september is Nancy Dootjes uit Kootstertille, eerstejaarssstudente Bedrijfskunde op de Hanzehogeschool te Groningen, begonnen aan een actie om geld op te halen voor het Nationaal Ouderenfonds.
Dit doet zij niet alleen, er zijn in totaal ruim 480 andere studenten die voor hetzelfde doel geld aan het ophalen zijn.

In ons land leven 2,5 miljoen ouderen, waarvan er 500.000 extreem eenzaam zijn. Dit houdt in, dat zij één keer per maand of minder bezoek over de vloer krijgen. Het Ouderenfonds gebruikt het opgehaalde geld om leuke activiteiten te organiseren voor deze ouderen, om hen uit hun maatschappelijk en sociaal isolement te halen. Zo kunnen zij, ook op hun oude dag, nog volop genieten.

Dit geld wordt verzameld door verschillende opdrachten uit te voeren (bijvoorbeeld: organiseer een benefietconcert, een bingo, etc). Echter hebben de studenten geen budget, dus moeten zij in hun netwerk spitten naar oplossingen en bij bedrijven langsgaan voor eventuele sponsoring. Zo leren de studenten een ondernemende en vindingrijke houding aan te nemen, en tegelijkertijd wordt er geld opgehaald voor deze prachtige stichting. Twee vliegen in één klap.

Gezien dit fonds helemaal afhankelijk is van donaties van derden en acties als deze, is uw steun van harte welkom. De studenten hebben een donatielink aangemaakt, waar een ieder een donatie kan doen. Zo worden niet alleen zij, maar ook de eenzame ouderen in ons land geholpen!

https://www.doneerdoel.nl/actie/2111/hanzehogeschool-voor-nationaal-ouderenfonds

terug naar overzicht
Friese studente in actie voor Nationaal Ouderenfonds
© Foto's: Eigen foto

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie