Frisicana II treed op in Theaterkerk

Maandag 08-04-2019
Waar:
Nes (Noardeast-Fryslân)
Wanneer:
Zondag 14-04-2019
Na het succes van de gezamenlijke liedjesvoorstelling Frisicana zijn Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra opnieuw in hun persoonlijke muzikale archieven gedoken. Met Frisicana II, brengen de drie heren een geheel nieuwe muzikale voorstelling.

Ook nu is er een selectie gemaakt van de mooiste liedjes uit het eigen repertoire van Douwstra, Smit en Wilkens, aangevuld met werk van artiesten die hen hebben geïnspireerd. Zo zijn er liedjes te horen van folk- en countrylegendes als Woody Guthrie, Hank Williams en Johnny Cash en van grootheden als Elvis Presley en Sam Cooke.

Het programma bevat derhalve een mooie mix van Friestalige en Engelstalige liedjes. Piter, Marcel en Gurbe begeleiden elkaar op gitaar, banjo, mandoline en bas en zingen afwisselend solo en meerstemmig. In een passend decor brengen drie van Fryslân’s bekendste singer- /songwriters een keur aan pakkende eigen liedjes, deels nieuw geschreven voor deze voorstelling, afgewisseld met vertaalde en originele klassiekers uit het internationale repertoire.

Op zondag 14 april om 15.00 uur is Frisicana II te beluisteren in Theaterkerk Nes (Wiesterwei 2, Nes). Reserveren is noodzakelijk en kan via www.theaterkerknes.nl, 0641605898 via info@theaterkerknes.nl o.v.v. naam, aantal kaarten en telefoonnummer. De entree is €15,00 inclusief één consumptie. Toegang voor kinderen is gratis.

terug naar overzicht
Frisicana II treed op in Theaterkerk
© Foto's: Frisicana

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | Gerjan op Dreef
Klik hier voor programma- informatie