Fryslân stelt watersportseizoen voorlopig uit · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Fryslân stelt watersportseizoen voorlopig uit

zaterdag 04 april 2020

In Fryslân stellen provincie en gemeenten de start van het watersportseizoen voorlopig uit tot en met 28 april. De overheden sluiten hiermee aan bij de verlenging van de landelijke coronamaatregelen die afgelopen dinsdag door minister-president Rutte zijn afgekondigd.

Het uitstel van het watersportseizoen houdt in dat de recreatievaart in Fryslân tot en met 28 april zeer beperkt gebruik kan maken van bruggen en sluizen. De Friese gemeenten en de provincie hanteren in deze periode voor de bediening van bruggen en sluizen het winterregime. Met deze maatregel stimuleren de overheden recreanten om thuis te blijven en niet onnodig het water op te gaan. Daarmee wordt verspreidingvan het coronavirus zoveel mogelijk voorkomen.

Actuele informatie

Informatie over de provinciale brugbediening staat op de website www.fryslan.frl/bedieningstijden. De meeste actuele informatie over de gemeentelijke brugbediening is te vinden op de verschillende gemeentelijke websites.

Oproep

In lijn met de landelijke maatregelen en de oproep van premier Rutte vragen provincie, gemeenten en Veiligheidsregio Fryslân inwoners en toeristen om niet of anders zo weinig mogelijk gebruik te maken van de recreatieve (vaar)voorzieningen. Wanneer je niet het water op hoeft, blijf dan thuis.

Handhaving

De sanitaire voorzieningen op onder meer jachthavens, campings en recreatieterreinen blijven gesloten tot en met 28 april, zoals eerder besloten en opgenomen in de noodverordening van de Veiligheidsregio. De noodverordening geldt ookop het water. Dit betekent dat politie en gemeenten ook op het water handhaven op de landelijke coronamaatregelen.

Veiligheidsregio

De Friese gemeenten, de provincie Fryslân en de Veiligheidsregio Fryslân trekken samen op in het besluit om de winterbediening te hanteren voor de provinciale en gemeentelijke bruggen en sluizen. Ook de drie noordelijke Veiligheidsregio’sstemden op 27 maart hun noodverordeningen op elkaar af.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  B en W Show
  B en W Show
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact