FUNdag voor jonge mantelzorgers

Vrijdag 22-03-2019
DOKKUM - Jonge mantelzorgers zijn jongeren die opgroeien met zorg. Dit kan zijn zorg voor een vader of moeder, maar ook voor een broer of een zusje, opa of oma. Herken je dit? Dan ben je niet de enige. Van alle jongeren in Nederland is één op de vier een jonge mantelzorger.

FAWAKA zet zich in voor het vergroten van de zichtbaarheid van jonge mantelzorgers, zodat zij de aandacht krijgen die ze verdienen
Ze maken eerst kennis met je en vragen je hoe het gaat, en vertellen je wat FAWAKA doet, en bieden je hulp aan voor als je dat nodig hebt.

Vrijdag vierden ze één van de jaarlijkse FUNdagen. Er werd samen met andere jonge mantelzorgers een leuke activiteit gedaan. In het Bowlingcentrum Dokkum werd men begroet door Jetske Leijenaar (meinskipswurker) en werd met elkaar gepraat, daarna werd er lekker gegeten. Er werd vervolgens met z’n allen in vier groepjes gebowld. Een deelnemer die op krukken meedeed scoorde een behoorlijk aantal punten, en dit tot verbazing van de andere deelnemers. Rond half negen werd er nog een drankje gedronken, en de middag afgesloten en werd iedereen bedankt voor de gezellige tijd. Het elkaar ontmoeten als jonge mantelzorger, plezier maken en even ontspannen stond voorop, zodat ze de thuissituatie even konden vergeten.

FAWAKA is het steunpunt voor jonge mantelzorgers uit de gemeente Noard East Fryslan en is een onderdeel van Stichting Welzijn Het Bolwerk in Dokkum.

Wil je meer weten of heb je vragen, dan kun je contact opnemen via Stichting Welzijn Het Bolwerk
Telefoon: 0519-292223 en vraag naar Fawaka.
Of stuur een mailtje naar info@fawaka.nu
Je kunt ook meer informatie vinden via: fawaka.nu
Of volgen op Facebook: Fawaka Jongeren

terug naar overzicht
FUNdag voor jonge mantelzorgersMeer foto's en informatie op www.rtvnof.nl
© Foto's: Klaas Taekema


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | Gerjan op Dreef
Klik hier voor programma- informatie