Gaat sluipmoordenaar VIOD na winst op Heerenveense Boys voor het kampioenschap

Zondag 11-02-2018
HEERENVEEN - VIOD profiteerde optimaal van de steken die koploper Jong Heerenveen en Be Quick ’28 de afgelopen twee weken lieten vallen. Stedoco ontpopte zich als reuzendoder door tegen de beide concurrenten van de Driezumers gelijk te spelen. VIOD zelf wist moeizaam tegen hekkensluiter Heerenveense Boys te winnen.

Mariël Miedema bekroonde zichzelf vijf minuten voor het einde van de wedstrijd tot matchwinnaar. Een ding staat vast: VIOD voetbalt niet als een titelkandidaat! Maar ligt juist hierin niet de kracht van de nummer drie op de ranglijst? Met nog tien minuten op de klok verzuchtte VIOD-trainer Freddy Bollegraaf dat zijn team nog wel dertig dagen kon blijven voetballen zonder te scoren. Dat de Leekster na anderhalf seizoen nog steeds zijn pupillen onderschat is toch opmerkelijk. De tegenstander daarentegen weet de kwaliteiten van het eerste vrouwenteam van VIOD beter op waarde te schatten.

Teammanager Johnny de Jong temperde zelfs onder de wedstrijd nog de euforie bij Heerenveense Boys, die ogenschijnlijk vrij probleemloos leek af te stevenen op een puntendeling: ‘VIOD is krekt PSV, ast tinkstdasto de bûtbinnehast, slaan se ta.’ En hij kreeg gelijk! Als een sluipmoordenaar sloeg VIOD in de 85e minuut in de enige fatsoenlijke aanval toe. Lisette Luimstra gaf een sublieme steekpass op Femke Reitsma, die uitgeweken was naar de rechterkant. Haar lage voorzet was een gemakkelijke prooi voor Mariël Miedema. Met een harde schuiver liet zij keepster Charetha Okken kansloos.

De toeschouwers werden niet echt warm van de wedstrijd tussen Heerenveense Boys en VIOD. Het voetbal dat zich voornamelijk op het middenveld ontspon, was van beide kanten rommelig. Enig hoogtepuntje in de eerste helft was de hectiek die ontstond nadat Aafke de Hoek de bal uit een corner van Lisanne Kempe volgens drie ‘neutrale’ toeschouwers van VIOD over de doellijn schoot.

Maar de prima leidende scheidsrechter Smit kon onmogelijk zelf uit zijn positie een doelpunt waarnemen. Vlak voor rust was het Sirou Lieuwes die de bal uit een goed lopende aanval van Heerenveense Boys volkomen verkeerd raakte. Dit was dan ook direct het enige wapenfeit van de Feansters.

In de tweede helft draaide VIOD de duimschroeven van Heerenveense Boys iets meer aan. Hierdoor ontstonden er mogelijkheden, maar geen grote kansen. De achterhoede van VIOD hield met een uitblinkende Marissa Elzinga makkelijk stand. Omdat de uitslag van concurrent Jong Heerenveen ook tot de bank van VIOD was doorgedrongen en een gelijkspel als een verlies zou worden ervaren, dirigeerde Freddy Bollegraaf centrale verdediger Mariël Miedema naar voren. En met succes!

Het is ongemeend spannend in de top van de zaterdag hoofdklasse. Volgende week ontmoet VIOD thuis koploper Be Quick ’28. De Zwollenaren hebben uit 12 wedstrijden 25 punten vergaard. Dan volgt Jong Heerenveen met 24 punten,maar zij moeten nog twee wedstrijden inhalen. VIOD zelf wist uit 11 wedstrijden 23 punten te behalen. Op 3 maart volgt weer een thuiswedstrijd. Dan is sportpark Treffers Heech het decor van de Friese derby tussen VIOD en Jong Heerenveen.

terug naar overzicht
VIOD pakt winst op Heerenveense Boys VIOD pakt winst op Heerenveense Boys Verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie