GBD: Verplaatsen ijzeren blokken kruispunt niet voldoende

Woensdag 19-09-2018
DAMWÂLD - In een ingestuurde reactie op het verplaatsen van de ijzeren blokken op het kruispunt Haadwei – Conradi Veenlandstrjitte in Damwâld laat Gemeentebelangen Dantumadiel aan de wethouder Wielstra aan dat de partij dit voor het bevorderen van de verkeersveiligheid nog niet voldoende vindt. Zij geven de volgende reactie:

Op 18 september zijn de ijzeren blokken op het Kruispunt van het winkelcentrum in Damwâld verplaatst. Dit nadat al meerdere gevallen van autoschade zijn ontstaan en nadat een vrachtwagen één van de blokken kapot heeft gereden. Het verplaatsen van de blokken is in overleg gebeurd tussen de wethouder, ondernemers en de overige belanghebbenden. Het verplaatsen van de blokken zien wij, Gemeentebelangen Dantumadiel, als een tijdelijke maatregel omdat wij ons nog steeds zorgen maken over de verkeersveiligheid op de kruising. In het voorjaar van 2019 wordt er geëvalueerd welke maatregelen nog moeten worden getroffen om de weg voldoende veilig te maken.

Op de vraag aan de wethouder of er nog andere maatregelen op de Haadwei worden getroffen dan deze geeft de wethouder aan dat er nog nagedacht wordt over maatregelen bij de zuidelijke komgrens van Damwâld. Wij wachten verdere acties af.

Namens Gemeentebelangen Dantumadiel,
Romke Postma en Sara Braaksma

terug naar overzicht
GBD: Verplaatsen ijzeren blokken niet voldoende
© Foto's: Koos Scherjon


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie