Geel Wit kanonnenvoer voor Jong Cambuur

Zaterdag 20-07-2019
BUREN - Derdeklasser Geel Wit diende vrijdagavond als kanonnenvoer voor Jong SC Cambuur. De jeugdige profs wonnen het oefenduel op Ameland met liefst 1-13. Daar zag het in de beginfase niet naar uit, want binnen drie minuten kwam de thuisclub op voorsprong. Uit een vrije schop van Bente Bonthuis kopte Pieter Kiewiet raak: 1-0. Geel Wit bood nog een kwartiertje verdienstelijk tegenstand, daarna deed het gebrek aan voorbereiding, de ploeg was nog maar een keer bijeen geweest, zich gelden.

Een flink aantal bezoekers was op dit duel afgekomen, niet in de laatste plaats om getuige te zijn van de confrontatie van Micha Metz met zijn broers Jordi en Danny. Twee jaar geleden verhuisde de jongste van de drie naar Cambuur. In de voorbereiding deed hij al van zich spreken door twee keer voor de hoofdmacht te scoren in het duel met DTD. Woensdag deed hij hetzelfde met Jong Cambuur tegen Jong AZ en ook tegen Geel Wit trof Micha twee keer doel.

Dat de selectie van oud-Hollumer Jan Bruin conditioneel en technisch de betere was deed zich gaandeweg blijken. Het werd al gauw eenrichtingsverkeer richting doel van de arme Kevin Metz. Hij vormde zelf de inleiding van de doelpuntenregen door uit een corner de bal in eigen doel te werken. Daarna ging het snel. Halverwege stond het 1-7 door treffers van Mees Gootjes, Jacob Brzezowski, Micha Metz, Valli Cesnik (2x) en Kai van Rijswijk (2x). Geel-Wittrainer Febo Roosenburg bracht na de rust zeven verse krachten binnen de lijnen, maar kon daarmee niet voorkomen dat Cambuur lustig door ging met scoren. De doelpunten in de tweede helft kwamen op naam van Stefan Deurling, Van Rijswijk (2x), Cesnik (2x) en Metz.

Opstellingen Geel Wit:
Eerste helft: Kevin Metz; Kayan Kiewiet, Pieter Kieweiet, Kevin Kiewiet, Djerry Spoelstra; Christian Molneaar, Jordi Metz, Christian Smid, Jurjen Metz; Bente Bonthuis, Danny Metz.
Tweede helft: Kevin Metz; Maikel Moll, Dennis Akkerman, Kevin Kiewiet, Kayan Kiewiet (Djerry Spoelstra, 78’); Tim Ytsma, Jordi Metz (Marwin Kooik, 70’, Bente Bonthuis, 83’), Jan Ytsma, Lars Molenaar; Siard Bonthuis, Danny Metz.

terug naar overzicht
Geel Wit kanonnenvoer voor Jong Cambuur
© Foto's: Koos Molenaar


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie