Geel Wit laat kansen liggen tegen Groninger Boys · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Geel Wit laat kansen liggen tegen Groninger Boys

zondag 17 maart 2019

Geel Wit heeft onnodig verloren van Groninger Boys. Het werd 2-1 voor de thuisclub.Toch opende Geel Wit de score. Danny Metz veroverde de bal en stelde Jurjen Metz in staat de 0-1 te maken.

De Amelanders heersten voor de rust. Met name Bente Bonthuis kreeg enkele kansen waarmee hij meer had moeten doen. Hij was het dichtst bij een doelpunt toen zijn vrije trap via de binnenkant paal in de handen van de keeper belandde. In plaats van 2 of 3-0 werd het vlak voor de rust 1-1 door wie anders dan Freddy de Grooth. Tot dat moment had Geel Wit geen kans weggegeven.

Vlak na de rust trof diezelfde De Grooth bijna in eigen doel, tot zijn opluchting belandde de bal op de lat. Vijf minuten voor het eindsignaal maakte Groninger Boys de winnende treffer. Beide tegendoelpunten vielen uit standaardsituaties waarbij Geel Wit niet goed stond, oordeelde trainer Febo Roosenburg. “Een gelijkspel was een juiste verhouding geweest. Wij laten onnodig veel punten liggen. We krijgen veel kansen, maar komen moeilijk tot scoren.”

Opstelling Geel Wit: Mark Molenaar; Johan Kolk, Kevin Kiewiet, Pieter Kiewiet, Djerry Spoelstra (Kayan Kiewiet, 85); Jan Ytsma, Christian Molenaar (Sander Graafsma, 70), Christian Smid (SiardBonthuis, 85); Bente Bonthuis, Danny Metz, Jurjen Metz.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00