Geel Wit mag  blij zijn met gelijkspel tegen Gorredijk · Foto('s): Koos Molenaar
  Koos Molenaar

Geel Wit mag  blij zijn met gelijkspel tegen Gorredijk

maandag 04 oktober 2021

AMELAND – Geel Wit heeft met 2-2 gelijk gespeeld tegen Gorredijk en mag daarmee de handen dichtknijpen. Het eerste kansje was voor Noah Josephia, maar daarna lag het initiatief bij Gorredijk. Die ploeg opende de score in de zesde minuut. Merijn de Jong zette op links  goed voor waarna Jesmer de Vries kon binnen tikken: 0-1.

Diezelfde Jelmer de Vries bleek een ware kwelgeest voor Geel Wit, want hij kreeg daarna kans op kans, maar hij schoot telkens over of naast. Halverwege de eerste helft de eerste kans voor Geel Wit. Na goed doorzetten van Maikel Moll kwam de bal bij Jurjen Metz, hij maakte de gelijkmaker. De feestvreugde aan Amelander zijde was van korte duur want even later lag de bal aan de ander kant in het net. Reinier Smit liet de bal los, wat resulteerde in een corner voor Gorredijk. De hoekschop  van Daniel Temmingh ging er in een  keer in : 1-2.

Geel Wit kreeg daarna nog een kans, maar de vrije schip van Bente Bonthuis belandde in de handen van de keeper  van Gorredijk. Geel Wit begon de tweede helft met Jordi Metz voor zin broer Danny, en dat had vrijwel meteen succes, Eerst was er een kans voor Daniel Temmingh, maar Reinier Smit redde uitstekend. Meteen daarna werd een voorzet van Jordi Metz door Bente Bonthuis gepromoveerd tot doelpunt: 2-2. Even later dezelfde aangever, maar toen schoot Bente over.

In de tweede helft gebeurde verder niet veel meer. De beste kans voor Gorredijk was voor Sake Rinsma, hij schoot voorlangs.

Opstelling Geel Wit: Reinier Smit; Johan Kolk, Jorik Metz, Kevin Kiewiet, Maikel Moll; Christian Smid (Quincy Ralim, 78); Sander Graafsma, Noah Josephia; Bente Bonthuis, Danny Metz (Jordi Metz, 46), Jurjen Metz.

Foto: de 1-2 voor Gorredijk. Noah Jospehia (10) schampt de bal en laat zijn eigen keeper Reinier Smit kansloos. Clubgenoten Johan Kolk (2), Kevin Kewiet (4), Christian Smid (6) en Jorik Metz kijken toe. Foto: Koos Molenaar

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Externe Radio · Vrijwilliger worden?