Geel Wit met moeite langs Forward · Foto('s):

Geel Wit met moeite langs Forward

maandag 22 oktober 2018

Geel Wit heeft een moeizame overwinning behaald op Forward. Het werd 2-3 voor de Amelanders. Daarmee mocht de ploeg van trainer Febo Roosenburg de handen dichtknijpen, want als de studenten beter met de kansen waren omgesprongen dan had er voor hen meer ingezeten.

De opening was voor de thuisclub. Keeper Ben Dousma was echter een sta-in-de-weg en ook de paal voorkwam een treffer. Het was dan ook ietwat verrassend dat Geel Wit op voorsprong kwam. Een voorzet van de rechterkant van Jan Ytsma werd door een verdediger in eigen doel gewerkt. Zeven minuten later was het alweer gelijk. Een assist van de rechterflank werd keurig binnen gekopt: 1-1. Het had niet veel gescheeld of Forward was met een voorsprong de kleedkamer in gegaan, want in blessuretijd onderscheidde Damhuis zich met een prima redding en haalde Chris Molenaar een bal van de lijn.

Meteen na de hervatting waren de beste kansen voor Geel Wit. Jordi Metz vond de keeper op zijn weg en Bente Bonthuis schoot naast. Tussendoor verrichtte Dousma een belangrijke redding. Na een kwartier in de tweede helft stuurde Jordi Metz Bente Bonthuis weg. Die snelde langs de verdediging van Forward en bracht Geel Wit op voorsprong. Diezelfde Bonthuis werd na bijna een half uur spelen onderuit gehaald, wat Geel Wit een strafschop opleverde. Dat klusje is doorgaans aan Jordi Metz wel besteed: 1-3. Toch ging Geel Wit nog een lastig laatste kwartier tegemoet nadat Forward de aansluitingstreffer had gescoord. De studenten gaven nog eenmaal gas, maar waren slordig in de afwerking, waardoor Geel Wit de drie punten mee naar huis kon nemen.

Opstelling Geel Wit: Ben Dousma; Johan Kolk, Kevin Kiewiet (Kayan Kiewiet, 42), Pieter Kiewiet, Theodoor Molenaar (Lukas Mollema, 80); Christian Molenaar, Jan Ytsma, Jordi Metz; Bente Bonthuis, Danny Metz, Siard Bonthuis.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00