Geel Wit wint eenvoudig van Dronrijp · Foto('s):

Geel Wit wint eenvoudig van Dronrijp

zondag 09 december 2018

Geel Wit heeft een eenvoudige overwinning behaald op Dronrijp. De 3-0 uitslag was een magere weerspiegeling van de verhoudingen. De bezoekers mochten de handen dichtknijpen dat ze de rust haalden zonder tegendoelpunt. Na negen minuten was Geel Wit voor het eerst dicht bij een treffer. Uit een vrije schop van Jordi Metz ontstond een scrimmage, waarbij Danny Metz het laatste zetje gaf; de bal ging echter niet over de doellijn.

Hetzelfde overkwam Lars Molenaar, die in de twintigste minuut zijn inzet op de lijn gekeerd zag, vlak nadat Jan Ytsma de paal trof. Tussendoor werd het schot van Bente Bonthuis gekeerd door Jan Peter Bootsma. De doelman van Dronrijp hield zijn team overeind met enkele prachtige reddingen. Met zijn vingertoppen hield hij een schot van Jordi Metz buiten de palen, hij redde tot drie keer toe op schoten van onder meer Bente Bonthuis en Lars Molenaar. Dronrijp kon daar niet meer dan schoten van Bauke Idsardi en Wessel Kingma tegenover zetten, die ver over gingen.

Dronrijp begon de tweede helft, met de wind in de rug, met meer intenties. Die konden echter al gauw de ijskast in, want na drie minuten na de hervatting was het raak voor Geel Wit. Jordi Metz ontfutselde zijn tegenstander de bal en scoorde op fraaie wijze. Zes minuten later was het al 2-0. Jordi Metz transporteerde de bal naar zijn broer Danny, die met een prachtige boogbal de ver voor zijn doel staande Bootsma kansloos liet. Dronrijp slaagde er nauwelijks in gevaarlijk te worden. De kansen voor Geel Wit werden spaarzamer. Lars Molenaar en Danny Metz waren nog het dichtst bij.

Het derde doelpunt viel in de 83-ste minuut toen de razendsnelle Bente Bonthuis weer eens langs zijn tegenstander snelde en de 3-0 kon laten aantekenen. Het werd invaller Raymond Mobach allemaal teveel. Hij botvierde zijn frustratie op diverse spelers van Geel Wit, waarop scheidsrechter Bart Leistra hem van het veld zond wegens natrappen. In de slotminuten schoot Siard Bonthuis, op aangeven van broer Bente, nog op de paal.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00