Geel Wit wint in slechte wedstrijd van VC Trynwâlden · Foto('s):

Geel Wit wint in slechte wedstrijd van VC Trynwâlden

maandag 18 februari 2019

Geel Wit heeft zondag met 3-0 gewonnen van VC Trynwâlden. De marge kwam laat tot stand maar was geenszins geflatteerd. Beide teams brachten er voor de rust weinig van terecht. In de twaalfde minuut claimde Danny Metz een penalty toen hij in het strafschopgebied onderuit werd geduwd.

Na een half uur was hij dicht bij een doelpunt toen hij onder een voorzet van Bente Bonthuis door kopte. Het eerste gevaar van de bezoekers kwam in blessuretijd toen Ruurd Algra naast schoot. Daarna kreeg ook Geel Wit nog een goede kans, maar op aangeven van Christian Molenaar schoot Jurjen Metz voorlangs. Na de hervatting toonde Geel Wit meer initiatief. Na een overtreding op Lars Molenaar schoot Bente Bonthuis een vrije trap over. In de 51-ste minuut was het wel raak. Op aangeven van Lars Molenaar schoof SiardBonthuis de 1-0 binnen.

Trynwâlden was niet bij machte op het gladde veld een fatsoenlijke kans te creëren. Ook de mogelijkheden van Geel Wit waren spaarzaam. Bente Bonthuis schoot naast, SiardBonthuis schoot via Stefan Tabak over en Lars Molenaar zag zijn schot gestuit door keeper Roelof Planting. In de slotfase moest de doelman toch nog tweemaal kapituleren. In de 89-ste minuut ging een schot van Lars Molenaar door zijn benen en in blessuretijd belandde een uittrap van Mark Molenaar, de veteraan die zijn rentree in de hoofdmacht vierde met een foutloze partij als keeper, via Lars Molenaar voor de voeten van Bente Bonthuis die in de extra tijd de 3-0 liet aantekenen.

Opstelling Geel Wit: Mark Molenaar; Johan Kolk, Pieter Kiewiet, Kevin Kiewiet, Theodoor Molenaar (Kayan Kiewiet 43’); Christian Molenaar, Jan Ytsma (Christian Smid 58’), Lars Molenaar; Bente Bonthuis. Danny Metz (SiardBonthuis 45’), Jurjen Metz.

© Verslag: Koos Molenaar

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00