Meint de Vries

Gehavend SC Veenwouden kansloos onderuit tegen BCV

zondag 14 oktober 2018

SC Veenwouden-trainer Anton van Zwol was zaterdag niet te benijden want hij miste door diverse omstandigheden maar liefst zes spelers.

BCV dat ook niet op volle oorlogssterkte kon aantreden, heeft een bredere selectie en kon het gemis van een aantal spelers beter opvangen. Het werd in Burgum in een matige partij een verdiende 3-0 zege voor de thuisclub. BCV werkte wel hard voor een goed resultaat maar wist geen vuist te maken getuige het feit dat het slechts een goede mogelijkheid wist te creëren.

BCV was in de eerste helft de bovenliggende partij maar veel kansen wist het niet te creëren. Na een kwartier nam BCV de leiding toen Hendrik Elzinga fraai raak kopte uit een corner van Fedde Durk Kingma: 1-0. Na 25 minuten werd het 2-0 toen de inconsequent fluitende scheidsrechter Hans Bulthuis een dubieuze strafschop toekende aan de thuisclub toen een zuivere sliding van Nico van der Mark op Robert van der Laan werd bestraft met een penalty. Yorn Sikkenk schoot vanaf elf meter onberispelijk raak. In een zeer matige tweede helft viel er weinig te genieten.

BCV probeerde het wel maar werd slechts zelden gevaarlijk. De enige hoogtepunten in de tweede helft waren een schot van BCVer Robert van der Laan in de 61e minuut op de paal en in de 66e minuut een fraaie treffer van Hendrik Elzinga die na een afgeslagen corner vanaf de rand van de zestien fraai raak schoot: 3-0. De gasten kregen in de 71e minuut de enige goede mogelijkheid op een eretreffer maar Joeri Dijk schoot na een goede voorzet van Nivard Vrieling over.Hopelijk kan BCV zaterdag as tegen VVI weer een beetje compleet aan de start verschijnen.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00