Gelijkspel bij Be Quick Dokkum tegen BCV

zaterdag 13 januari 2018

De balt rol weer na de winterstop. Be Quick oefende in Dokkum tegen tweedeklasser BCV uit Burgum. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Be Quick kwam in de eerste helft op voorsprong dankzij een doelpunt van Janco Wiersma. De harde, doch enigszins zwabberende inzet, vanaf de rand van het strafschopgebied, verraste de keeper van de gasten. BCV kreeg voor rust twee mogelijkheden op de gelijkmaker, doch het wist deze kansen niet te verzilveren. Be Quick leek via de koppende Richard Kempenaar op 2-0 te komen, maar de bal kon nog net uit de doelmond worden gehaald. Vlak voor de rust moest Be Quick keeper Eelke Kooistra afhaken na een botsing met een aanvaller van BCV. De wond, vlak onder knie, moest worden gehecht.

Na de rust kwam BCV goed uit de startblokken en het beloonde zich al vrij snel met de gelijkmaker via de voet van Paul Westra, 1-1. Be Quick had een mindere fase en was opvallend onnauwkeurig in de passing. BCV kwam in de 84e minuut op 1-2 via een treffer van Fedde Durk Kingma en dat was gezien het wedstrijdbeeld in de tweede helft niet onverdiend. Be Quick kwam echter toch nog vrij snel weer op 2-2 dankzij een treffer van Gert Jan Koopmans, die na een lange blessureperiode weer speelminuten mocht maken.

Zaterdag speelt Be Quick thuis een oefenwedstrijd tegen Broekster Boys. In de week daarna start de competitie op het Tolhuispark tegen Balk.

© Verslag: Meindert van der Schaaf.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00