Geslaagde eerste editie Rôggefestival

Zaterdag 03-08-2019
NES - Het eerste Rôggefestival in Nes op Ameland is uitgedraaid op een prachtig mooie dag. De opvolger van het 32ste Rôggefeest trok overdag traditiegetrouw veel bekijks. Voor het eerst werd het avondprogramma georganiseerd op een festivalterrein in de openlucht. Ook dit was een waar succes. Vlak voordat de festiviteiten om 19.00 uur begonnen waren alle tickets uitverkocht. “Het is fantastisch dat de nieuwe opzet zo ontvangen is, iedereen die je erover hoort is razend enthousiast”, vertelt Sander Kiewied van de organisatie.

Kijkend naar de toekomst besloot het bestuur – na samenspraak met de horeca en de inwoners van Nes – om de opzet van het evenement te veranderen. Waar het avondprogramma voorheen door de horeca in het centrum van Nes werd georganiseerd, werd er dit jaar door het bestuur een festivalterrein aan de rand van het dorp gerealiseerd. “Dat is razendknap, want al het werk rust volledig op de schouders van de vele vrijwilligers die ons helpen. Een dikke pluim voor hen, mooi dat de bezoekers dat op waarde schatten.”

De nieuwe opzet kon vooraf niet op ieders goedkeuring rekenen; een enkeling was zelfs zeer sceptisch. In het dorp was het overdag rustiger en gemoedelijker dan voorheen. Daardoor konden de bezoekers het straattheater en de akoestische muziek beter volgen en horen. Overdag was het festivalterrein omgetoverd tot een speelparadijs voor kinderen, met onder meer een heuse reptielenshow. Het middagprogramma werd traditioneel afgesloten met de Rôggeparade, jaarlijks een van de hoogtepunten. Al rondrijdend op trekker en wagen gaven onder meer Jelle B en de eilander sensatie Gang is Alles een knallend optreden.

Festival uitverkocht
De parade bracht de drukte van de dorpskern in een vloeiende beweging naar het festivalterrein. ’s Avonds waren alle 4000 beschikbare kaarten uit de voorverkoop en de losse tickets op de dag zelf verkocht. Met optredens van local hero’s van Timmy the Moocher, Kennèh, Mr. Wallace en landelijke toppers Davina Michelle en Van Dik Hout werden de bezoekers van het avondprogramma tot laat getrakteerd op verschillende spetterende optredens. Daarnaast waren er twee thematenten met andere muziekstijlen.

“We kunnen terugkijken op een superleuke dag”, vindt Kiewied. “We zijn tegen een aantal onvoorziene zaken aangelopen, maar het zou ook gek zijn als een eerste editie vlekkeloos verloopt. We hebben in ieder geval een aantal lessen geleerd voor de toekomst. Neemt niet weg dat we ontzettend trots zijn op deze eerste editie!” De organisatie van ’t Rôggefestival gaat na de evaluaties bekijken in hoeverre de opzet met het oog op de volgende editie moet veranderen. ’t Rôggefestival vindt altijd plaats op de eerste vrijdag van augustus. In 2020 is dat 7 augustus. De organisatie hoopt alle bezoekers ook dan weer terug te zien.

terug naar overzicht
Jelle B zong en presenteerdeeen gezellige sfeer in het dorp NesGeslaagde eerste editie Rôggefestivalmeer info en foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: timsfotos.nl/ Ulbe de Jong


Vandaag op de radio

00:00-07:00 | Hollandse Nacht
07:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Goed gestemd
09:00-11:00 | Kerkdienst
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow (Herh.)
14:00-17:00 | Runwei Sport
17:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Tobias Post
20:00-22:00 | RTV Metalcafé
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie