Geweldige avond: cd concert STILL van Gerrit Breteler en band

Zondag 15-04-2018
NES - Zaterdagavond 14 april opnieuw volle bak tijdens deze tweede presentatie van Gerrit zijn nieuwste CD ‘’STILL’’. Ruim 200 personen hebben kunnen genieten van een echt avondje uit.

Wie wou kon beginnen met een heerlijk diner vooraf, welke  door Jan Cooks 4 youverzorgd werd in het naastgelegen ‘’lokaal’’ van de Theaterkerk. Alle stoelen voor dit diner waren al snel uitverkocht, dat dit dus toegevoegde waarde mag zijn, is wel duidelijk.Terwijl van de laatste happen genoten wordt, stroomt de kerk al langzaam vol. Want  zoals altijd de mooiste plekjes zijn het eerst bezet. Vele mensen waren op tijd gekomen om zo deze ‘’ideale plek’’ te bemachtigen Eenmaal gesetteld, werd er iets te drinken gehaald en dat maakt het wachten wel zo comfortabel.

De gewone lampen gaan uit en de theater lampen nemen het over. Deze hangen sinds een aantal dagen nu voor definitief. Zo is men bezig om de kerk te voorzien van alles wat een goed theater nodig is. Lampen zijn een cruciaal iets om een sfeervol geheel neer te zetten. Ook zijn er inmiddels voorbereidingen voor de gordijnen, deze zullen ook wel spoedig ook hun plaats hangen.

Anke Bijlsma treedt naar voren, voor de meeste mensen een bekent gezicht. Een gastvrouw en presentatrice die zich als een vis in het water voelt als het gaat om dit soort evenementen te verzorgen en te presenteren. Ze doet het Welkomst woord en een ieder wordt bijgepraat over alle ontwikkelingen. Ook blikt Anke even terug op de eerste CD presentatie die in januari werd gehouden, dit was de eerste echte grote aangelegenheid die dit theater op de planken bracht. Inmiddels zijn er al weer een aantal leuke dingen georganiseerd, aldus Anke Bijlsma.

Luid applaus, de artiesten komen binnen. Gerrit Breteler samen met zijn pianist, gitarist en opnieuw de dames van het strijkorkest onder de naam ‘’Reginaforte’’ wat een grote toegevoegde waarde is van dit concert zijn weer aanwezig. Gerrit beloofd wat minder te praten en wat meer te zingen maar hij kan het niet laten om toch bepaalde momenten aan te grijpen om de zaal aan het lachen te krijgen. Hij heeft zo zijn eigen handelsmerk als het gaat om mensen te laten weten hoe hij de wereld om zich heen ziet en beleeft.

Voor en na de pauze  brengt Gerrit al zijn nummers ten gehore. Vele mensen zingen mee en genieten volop van deze man met een bijzondere stem en dialect. Het maakt voor hem niet uit of hij in het Fries, Nederlands, Bildts of Irish zingt, hij raakt steeds weer een gevoelige snaar. Aan het einde van de avond een bedankje van Anke en bloemen voor de artiesten. Eén van haar laatste woorden op deze avond gaat over de nieuwe website die zaterdag online is gegaan.

Zeker een bezoekje waard zegt ze en kom regelmatig terug op de site zodat er niets wordt gemist van wat deze culturele instelling allemaal gaat produceren. Ook vertelt ze dat Zaterdag 12 mei, tijdens de Lauwersmeer wadden fietstocht, er open Huis is in de Theaterkerk  van 10.00-15.00 uur. Na een groot applaus wordt er nog een toegift gegeven door Gerrit en zijn band.

© Verslag: Peters Foto Nieuws.

terug naar overzicht
Geweldige avond: cd concert STILL van Gerrit Breteler en bandGeweldige avond: cd concert STILL van Gerrit Breteler en bandFoto's &  info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Peters Foto Nieuws


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie