Geweldige prestatie voetbalmeisjes Broekster-Wâlden

Zaterdag 08-06-2019
DAMWÂLD - Zaterdag 1 juni moesten de meiden MO-19 aantreden in de bekerfinale tegen het sterke team van V.V. Helpman uit Haren. Dit was de tweede achtereenvolgende finaleplek voor de Broekster-Wâlden en na de vorige verloren te hebben van het sterke Gorecht wilde men deze koste wat kost winnen. Toch was het Helpman die door miscommunicatie in de achterhoede tussen keepster Amira Bouslimi en Anna Freerkje de Vries al snel op een 1-0 voorsprong kwam.

Maar het antwoord kwam snel door een zeer goed doorzetten van Martine de Boer die haar ingeschoten bal via een kluts ietwat gelukkig in het doel zag ploffen. Even later werd het zelfs 2-1 toen een verdedigster van Helpman onder druk van spits Maaike Visser de bal in eigen doel kopte. Vlak voor rust wist Martine na een mooie soloactie de 3-1 te scoren.

De wedstrijd was echter allerminst gespeeld en trainer Patrick Maijs moest alles aanspreken om zijn ploeg geconcentreerd te houden. Het hoge speltempo en het warme weer begonnen zijn tol te eisen. Helpman werd sterker en sterker en de aansluitingstreffer hing in de lucht. Echter een heel mooie aanval van Broekster-Wâlden over veel schijven werd beheerst afgerond door spits Maaike en de 4-1 bracht rust in de ploeg. Helpman kwam nog wel tot 4-2 maar verder lieten de vrouwschappen van Patrick Maijs het niet komen en de grote beker werd verdiend meegenomen naar de Wâlden.

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie