Geweldige prestatie voetbalmeisjes Broekster-Wâlden · Foto('s): 

Geweldige prestatie voetbalmeisjes Broekster-Wâlden

zaterdag 08 juni 2019

Zaterdag 1 juni moesten de meiden MO-19 aantreden in de bekerfinale tegen het sterke team van V.V. Helpman uit Haren. Dit was de tweede achtereenvolgende finaleplek voor de Broekster-Wâlden en na de vorige verloren te hebben van het sterke Gorecht wilde men deze koste wat kost winnen. Toch was het Helpman die door miscommunicatie in de achterhoede tussen keepster Amira Bouslimi en Anna Freerkje de Vries al snel op een 1-0 voorsprong kwam.

Maar het antwoord kwam snel door een zeer goed doorzetten van Martine de Boer die haar ingeschoten bal via een kluts ietwat gelukkig in het doel zag ploffen. Even later werd het zelfs 2-1 toen een verdedigster van Helpman onder druk van spits Maaike Visser de bal in eigen doel kopte. Vlak voor rust wist Martine na een mooie soloactie de 3-1 te scoren.

De wedstrijd was echter allerminst gespeeld en trainer Patrick Maijs moest alles aanspreken om zijn ploeg geconcentreerd te houden. Het hoge speltempo en het warme weer begonnen zijn tol te eisen. Helpman werd sterker en sterker en de aansluitingstreffer hing in de lucht. Echter een heel mooie aanval van Broekster-Wâlden over veel schijven werd beheerst afgerond door spits Maaike en de 4-1 bracht rust in de ploeg. Helpman kwam nog wel tot 4-2 maar verder lieten de vrouwschappen van Patrick Maijs het niet komen en de grote beker werd verdiend meegenomen naar de Wâlden.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 10:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 10:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact