GGD Fryslân: Elf Friezen tot nu toe overleden aan corona · Foto('s): 

GGD Fryslân: Elf Friezen tot nu toe overleden aan corona

dinsdag 31 maart 2020

In de periode van donderdag 26 maart tot en met dinsdag 31 maart zijn er negen Friese inwoners overleden aan de gevolgen van corona. In totaal zijn er tot op heden elf overlijdens vanwege het virus te betreuren laat de GGD Fryslân weten. 

Waarom nu pas deze cijfers?
Het geven van adequatere cijfers over het aantal overlijdensgevallen, neemt op dit moment veel tijd in beslag. Dit betreft relatief een ‘nieuw’ proces waarbij meerdere organisaties bij betrokken zijn. De GGD steeft naar een snellere en adequatere update.

Aantal positief geteste personen
Sinds maandag zijn er zes Friese inwoners positief getest op het coronavirus. Op dit moment voert GGD Fryslân, al dan niet samen met de betrokken ziekenhuizen, contactonderzoek uit. Niet iedereen met klachten wordt getest. Dit betekent dat er meer mensen met het coronavirus in Fryslân zijn dan het aantal dat de GGD Fryslân dagelijks in de update delen.

Wie test de GGD?
Alleen mensen die werken in de zorg en kwetsbare mensen bij wie het noodzakelijk is om te weten voor de medische behandeling. Op deze kaart zie je hoeveel positief geteste personen er in Fryslân zijn. Deze wordt dagelijks geüpdatet. De kaart is gekoppeld aan de data van het RIVM; de cijfers van de GGD komen hiermee overeen. Er kunnen kleine verschillen ontstaan, doordat GGD Fryslân en het RIVM op verschillende tijden hun cijfers publiceren.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?