Glutenvrij dieet en sporten: de juiste voeding is belangrijk

Dinsdag 15-10-2019
DE WESTEREEN - Welke sport je ook doet, je wordt er beter van. Wil je je inspannen, dan heb je de juiste voedingsstoffen en bouwstoffen nodig. Dit geldt ook als je coeliakie hebt. Het laatste wat je bij sporten kunt gebruiken, is buikpijn, darmklachten en een slechte stemming. Of onverantwoord eten na afloop. Een hele uitdaging, als je overgevoelig voor gluten bent. Brood, beschuit, crackers, gebak, koek en pasta: allemaal verboden. Of toch niet? Bij Glutenvrij Le Poole bestel je deze producten gewoon glutenvrij. Die zijn heerlijk én beter. Zo kun je altijd lekker sporten.

Sporten én een glutenvrij dieet

Als je intensief sport is goed eten extra belangrijk. Je wilt hiervoor je voedingspatroon aanpassen, zodat je er alles uithaalt op het gebied van sport én voeding. Gelukkig is hierbij meer mogelijk dan alleen banaan, noten en kwark: ook brood, pasta en snackrepen zijn mogelijk voor coeliakiepatiënten. In glutenvrije macaroni en andere pastasoorten zitten ook koolhydraten, die je nodig hebt bij het sporten. Ook (vers) brood en snackrepen glutenvrij te bestellen.  Hiervoor kies je de producten met het symbool van de ’doorgestreepte aar’. In de winkel van Glutenvrij Le Poole kun je ervanuit gaan dat alle producten écht glutenvrij zijn.

De juiste snack: glutenvrije repen

Als je sport wil je ook snel en gemakkelijk kunnen eten, even voor of na je activiteiten. Je hebt dan natuurlijk geen zin in een karig maaltje, maar een lekkere snack. Hiervoor zijn de glutenvrije repen gemaakt die je in het assortiment van Le Poole vindt. Bijvoorbeeld van de glutenvrije merken Bezgluten, Schär en Semper. Met smaken zoals amandel, ananas, appel, bosbessen, chocolade, cranberry, granaatappel, hazelnoot, kers en kokos.

Handig om op te zoeken

Jouw glutenintolerantie verschilt misschien net weer even van anderen. Niet iedereen heeft dezelfde reactie op dezelfde producten. Daarom wil je graag preciés weten wat er wel en niet in je glutenvrije product zit. Deze belangrijke informatie staat bij alle producten van in de glutenvrije webshop van Glutenvrij Le Poole. Deze webshop is dan ook echt gericht op glutenintolerantie (coeliakie), er komt geen kruimel paneermeel aan te pas in dit bedrijf. Sorteer bij het zoeken naar je eten op alle verschillende allergenen. Sorteer je producten snel en gemakkelijk op de volgende criteria: glutenvrij, kippeneivrij, lactosevrij, maisvrij, melk-/lactosevrij, pindavrij, selderievrij, sesamvrij, sojavrij, tarwezetmeelvrij.

terug naar overzicht

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie