Goede eerste helft levert VIOD VR1 drie punten op · Foto('s): VIOD VR1
  VIOD VR1

Goede eerste helft levert VIOD VR1 drie punten op

zondag 11 november 2018

Zaterdag speelde VIOD VR1 tegen SC Kootstertille/Drogeham VR1. Deze club staat zesde en VIOD staat op een derde plaats met een wedstrijd minder vergeleken met de nummer één.

VIOD VR1 begon sterk aan de wedstrijd, al in de eerste minuut was er een kans voor Nienke v/d Velde, Martje Soepboer gaf een strakke voorzet vanaf rechts, maar Nienke kon er helaas net niet bij. Een paar minuten later een kans voor Martje zelf, ze kwam dribbelend vanaf rechts en schoot op goal, helaas kwam deze op de onderkant lat, gelukkig stond Nienke op de goede plek en kon ze de rebound zo in het goal schieten: 1-0.

In de tiende minuut een corner voor VIOD VR1, die werd genomen door Siebrina Postma. Even leek het erop dat ze de bal met een mooie krul in de goal zou schieten, maar een speelster van SC Kootstertille/Drogeham speelde voor keeper en tikte de bal met uitgestrekte hand uit het goal. Wel een penalty, maar tot verbazing aan de kant van VIOD geen kaart voor de nummer 11 van SC Kootstertille/Drogeham. Penaltykiller Alie Veenstra schoof de bal koelbloedig de rechterhoek in: 2-0. In de 35e minuut speelde Siebrina de bal met een subtiel tikje naar Baukje de Vries, zij schoot met een verwoestend schot de bal in de kruizing: 3-0.

ViIOD VR1 begon zwak aan de tweede helft, de tegenpartij kwam beter in de wedstrijd. SC Kootstertille/Drogeham zet VIOD VR1 onder druk en er werd vooral op eigen helft gespeeld. Ondanks dat VIOD terug moest, kwamen er geen grote kansen voor de tegenpartij. Dit door het goede werk van de achterhoede. In de 85e minuut kwam er nog een kans voor VIOD. Een goede voorzet van Siebrina op Imke Boersma, helaas schoot laatstgenoemde de bal keihard op de paal. Een tweede helft waarbij SC Kootstertille/Drogeham goed fel was, maar keepster Lysbet Algra niet veel te doen heeft gehad. Een mooie 3-0 overwinning voor de VIOD VR1. Aanstaande zaterdag spelen de dames in Koarnjum tegen DTD VR1.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00