Goud, zilver, brons en top tien plaatsingen voor GVV- heren turnen · Foto('s): Eigen Foto
  Eigen Foto

Goud, zilver, brons en top tien plaatsingen voor GVV- heren turnen

zondag 04 februari 2018

Zaterdag 3 februari werden er in Joure de plaatsingswedstrijden gehouden voor heren turnen. Voor GVV Veenwouden deden er elf jongens aan deze wedstrijd mee. Hiermee heeft GVV een recordaantal jongens op deze wedstrijd staan.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Tom van den Bremer (Damwoude), Reinder van Ens (Garijp) en Klaas Borger(Augustinusga) Tom turnt talentendivisie; benjamin niveau 16. Hij turnde een prachtige wedstrijd en mocht op het podium komen en de zilveren medaille in ontvangst nemen. Een prachtige prestatie van zo’n jonge turner. Reinder en Klaas turnen 4e divisie pupil niveau 16. De jongens turnden boven verwachting en dit was terug te zien in de einduitslag. Reinder mocht het podium betreden en het goud in ontvangst nemen. Klaas werd 9e.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Oebele Bosma (Blauwverlaat) Hij turnde een niveau hoger dan vorig seizoen en helaas maakte hij hier en daar een foutje. Hij verloor kostbare punten. Oebele werd bij de 4e divisie; junioren I, niveau 9 8e. De derde wedstrijd was een spannende wedstrijd er stond voor één turner plaatsing naar de landelijke finale op het spel.  Voor GVV waren Jacob Schaap (Sint Annaparochie) Aiden Kranghand (Ried) en StefanoTienstra (Bergum) in deze wedstrijd aan de beurt.

Aiden turnt in de 3e divisie categorie pupil niveau 15. Voor hem staat plaatsing landelijke finale op het spel. Aiden turnde een wedstrijd als nooit tevoren. Hij heeft grote sprongen gemaakt in de training en dit was terug te zien op de wedstrijd. Hij werd vandaag 4e. Hij komt 0,50 te kort voor de landelijke finale.

Stefano turnt 3e divisie junior I, niveau 8. Hij zal vandaag een nieuwe sprong laten zien in zijn wedstrijdprogramma. Dit bracht enige zenuwen met zich mee. Maar Stefano bleef zijn zenuwen de baas en sprong een prachtige tsukahara gehurkt en dit werd beloond met de hoogste score in zijn categorie. Ook mocht Stefano op het podium komen en de bronzen plak in ontvangst nemen.

Jacob turntjunioren I niveau 11. Hij heeft dit seizoen de overstap gemaakt van Sint Annaparochie naar Veenwouden. Jacob turnde een prachtige wedstrijd en dit werd beloond voor hem was daar de grote verassing hij mocht het hoogste podium betreden en het goud in ontvangst nemen.
In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Michel Witte(Augustinusga) , Andries Groenewoud(Hardegarijp), Fabian de Vries(Bergum) en Johan Postma(Bergum). Michel was al even gestopt met turnen en heeft nu de sport weer weten op te pakken. Hij turnde na lange tijd weer een wedstrijd en werd bij de senioren 8 4e.

Andries en Johan zijn sinds dit seizoen jeugd turners en dit is altijd een lastige overstap van de voorgeschreven oefenstof naar de keuze oefenstof. Maar de heren wisten zich goed staande te houden in de 4e divisie jeugd niveau 10. Johan mocht zelfs het podium opkomen en de zilveren medaille in ontvangst nemen. Andries werd 8e. Fabian turnt jeugd niveau 11. Voor hem loopt het seizoen niet geheel vlekkeloos. Een blessure aan zijn voet gooide roet in het eten. Maar ondanks dat turnde hij een goede wedstrijd. Fabian werd 6e.

De heren hebben zich op vele toestellen weten te plaatsen voor de toestelfinale van 17 juni. Tijdens de volgende plaatsingswedstrijd 17 maar in Meppel zal duidelijk worden wie er doorstromen naar de Nederlandse Kampioenschappen en Noord Oost Nederland Finale