Gouden QualityCoast Award en Blauwe Vlag voor Ameland · Foto('s): Gemeente Ameland
  Gemeente Ameland

Gouden QualityCoast Award en Blauwe Vlag voor Ameland

donderdag 09 mei 2019

Ameland heeft als groene en duurzame toeristische bestemming opnieuw de gouden QualityCoast Award in de wacht gesleept. Wethouder Ellen Bruins Slot ontving vanmiddag bij de uitreiking in Ouddorp de gouden QualityCoast Award voor 2019/2020. Ook is het strand van Ameland voor de 32e keer bekroond met de Blauwe Vlag. De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. 

Door het behalen van beide keurmerken heeft Ameland opnieuw internationale erkenning gekregen in het streven naar een zo groot mogelijke kwaliteit in mens- en natuurvriendelijk toerisme. Ameland is een van de vijf bestemmingen in Nederland die de QualityCoast Award ontvangt en het enige Waddeneiland.

Over QualityCoast
QualityCoast is een certificeringsprogramma van de Stichting Green Destinations en werd ontwikkeld met steun van de Europese Unie. Doel van het programma is om kustgemeenten duurzamer en milieuvriendelijker te maken en om inspanningen van gemeenten en bedrijfsleven te belonen. QualityCoast bestemmingen worden elke twee jaar opnieuw beoordeeld op de eerdergenoemde thema’s en aan de hand van 100 criteria en even zoveel prestatie-indicatoren. Deze criteria en indicatoren komen overeen met en voldoen aan de wereldwijde standaard voor duurzame bestemmingen van het VN orgaan ‘Global Sustainable Tourism Council’.

Veilige en schone jachthavens en stranden
De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, duurzaam en schoon zijn. De locaties vragen dit keurmerk vrijwillig aan. In de praktijk betekent dit dat jachthavens en stranden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Bijschrift foto: Wethouder Ellen Bruins Slot neemt namens Ameland de QualityCoast Award in ontvangst.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 19:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 19:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 22:00
  Brasstime
  Brasstime met Klaas Groenwold
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact