De Granaet wint met één punt verschil van Oerterp/VKC · Foto('s):

De Granaet wint met één punt verschil van Oerterp/VKC

maandag 04 december 2017

Zaterdag 2 december mocht de selectie het Dokkumse publiek weer vermaken met twee thuiswedstrijden. Eerst was het de beurt aan De Granaet 2. Deze wedstrijd was spannend en ging lang gelijk op tot 15-15. Helaas wist Harich 2 het laatste kwartier beter de korf te vinden en namen zij met een eindstand van 23-19 de punten mee naar huis. Daarna was het de beurt aan het eerste, zij mochten onder leiding van E.T. Talstra aantreden tegen gedeeld koploper Oerterp/VKC.

De acht van José Berkenbosch begonnen scherper aan de wedstrijd dan het achttal van Oerterp/VKC. Met twee afstandsschoten van Gerben werd de wedstrijd in het voordeel van De Granaet geopend. Hierna wist de Granaet door doelpunten van Lisanne, Hanneke, Selle, Gerben, Karsten en Daniël de score uit te breiden naar 8-3. Tot één minuut voor rust wisten de Dokkumers steeds een gat van 4 doelpunten op het scorebord te laten staan, maar in de laatste minuut wist de uitploeg de ruststand toch tot drie doelpunten verschil te brengen. De ploegen zochten na 30 minuten met een stand van 12-9 op het scorebord de kleedkamers op. In de rust werd benadrukt dat de thuisploeg de juiste mensen op de juiste plekken moest blijven zetten. Gebruik maken van onze kwaliteiten en de zwakke plekken opzoeken bij de tegenstander.

Het waren de gasten die het eerste doelpunt in de tweede helft wisten te scoren, hierdoor werd het verschil teruggebracht naar twee doelpunten: 12-10. Waar het verschil in de eerste helft steeds vier doelpunten in het voordeel van de Granaet was, bleef het verschil in de tweede helft steeds 2/3 doelpunten in het voordeel van de thuisploeg. De doelpunten werden in de tweede helft gemaakt door Marieke, Karsten, Gerben en Jelle. Met nog 5 minuten te spelen stond er een stand van 19-17 op het scorebord. Zenuwslopende minuten volgden, vooral toen Oerterp/VKC één minuut voor tijd de 19-18 maakte.

Gelukkig speelde De Granaet de laatste minuut rustig uit en werden er geen doelpunten meer gescoord. De Granaet staat door deze overwinning nu op een gedeeld tweede plaats met Oerterp/VKC. Beide ploegen staan twee punten achter koploper Udiros, waar het eerste van De Granaet volgende week een belangrijke thuiswedstrijd tegen speelt. Het tweede mag volgende week eerst om 14:20 haar krachten meten met De Parabool 3. Daarna is het om 15:35 de beurt aan één om met Udiros te strijden voor twee belangrijke punten. De selectie hoopt jullie 9 december weer vanaf de tribunes in de Trimmer te horen!

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00