Grote foto expositie op de Dag van de Garnaal · Foto('s): Harma Aling-Weites
  Harma Aling-Weites

Grote foto expositie op de Dag van de Garnaal

woensdag 10 april 2019

Op Lauwersoog vind zaterdag 11 mei 2019 wederom de Dag van de Garnaal plaats. Deze editie wordt wel heel speciaal. Lauwersoog bestaat namelijk in het voorjaar van 2019 exact 50 jaar. Reden genoeg voor Stichting Promotie Lauwersoog om extra uit te pakken. Zo is er naast alle activiteiten ook een grote foto expositie met als thema “50 jaar Lauwersmeer”.

De aanleg van de dijk, haven en sluizen in 1969 heeft nog al wat impact gehad op de regio. Zo moest noodgedwongen de visserijhaven uit Zoutkamp verhuizen en werd de Lauwerszee ingeruild voor het Lauwersmeer. Een oproep naar oude foto’s van het Lauwersmeer leverde overweldigend veel reacties op. Van de duizenden ingezonden foto’s heeft Stichting Promotie Lauwersoog een bijzondere selectie gemaakt, welke op de Dag van de Garnaal worden getoond.

De expositie vind plaats in de middenhal op de visafslag Lauwersoog. Bijna 30 vierkante meter expositieruimte zal een groot aantal nooit eerder vertoonde foto’s vertonen. Daarnaast waant u zich in de zelfde ruimte even helemaal terug in de tijd met een demonstratie garnalenpellers van Visserijmuseum Zoutkamp. Tevens is er een vistafel aanwezig met talloze vissoorten uit de Wadden- en Noordzee.

“De dag van de Garnaal” in de haven van Lauwersoog word gehouden op zaterdag 11 mei 2019 gelijktijdig met de reddingbootdag van de KNRM. De dag begint vanaf 10 uur ‘s ochtends en eindigt om 5 uur ’s middags. De Dag van de Garnaal is met dertigduizend bezoekers een topattractie in Noord Nederland.

Kijk voor meer informatie op www.dagvandegarnaal.nl

Grote foto expositie op de Dag van de Garnaal · Foto('s): Harma Aling-Weites
Grote foto expositie op de Dag van de Garnaal · Foto('s): Harma Aling-Weites
  Harma Aling-Weites

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?