Grote overwinning voor Ternaard in derby tegen Holwerd · Foto('s):

Grote overwinning voor Ternaard in derby tegen Holwerd

dinsdag 19 februari 2019

Zaterdagmiddag stond de derby Holwerd tegen Ternaard op het programma wat altijd weer borg staat voor spanning, strijd en inzet tussen de beide ploegen en supporters. Zo ook deze middag waar Holwerd op een dikke nederlaag werd getrakteerd, en waarbij Ternaard nog iets goed te maken had na de nederlaag thuis tegen Arum. Trainer Kootstra kon deze middag over een fitte selectie beschikken, maar miste spits Gosse Reinder Kingma die een weekend weg was. Dus kwam Wietse Sipma deze middag in de spits te staan en kon Roel Hoekstra na zijn kleine blessure weer laatste man worden. Op de bank begonnen Arnold Kingma, Andries Vlasman en Gerwin Wiersma.

Onder leiding van scheidsrechter Rozema uit Ferwerd, was het daarna Ternaard dat mocht aftrappen om half drie en fel van start ging. Ternaard kreeg gelijk al een goede mogelijkheid in de 2e minuut toen Johannes Dijkstra over rechts werd weggestuurd die hierna naar binnen kwam, maar net voor het strafschopgebied van Holwerd onderuit werd gehaald wat Ternaard een vrije trap op leverde. De vrije trap werd prima voor gebracht op Jan Pieter Prins die de bal zou in koppen, maar de bal bleef in een kluwen van spelers liggen waarna Holwerd kon uit verdedigen. Zo zette Ternaard Holwerd onder druk en was het afwachten wanneer het eerste doelpunt viel. Dat was in de 6e minuut toen Roel Hoekstra op rechts Teake Jan Keegstra aan speelde die alle vrijheid had en kon op rukken en daarna de bal scherp voor bracht waarbij een Holwerder speler de bal miste en Jan Pieter Prins staande bij de tweede paal wel raad wist met deze kans en prachtig de bal achter de keeper van Holwerd Sieberen Dol schoot. Zo kwam Ternaard op 0 – 1. Een mooie opsteker zo vroeg in de wedstrijd waarbij Ternaard nog al wat kansen hierna liet liggen op de 0 – 2. Eerst was het Wietse Sipma die zijn inzet net over het Holwerder doel zag gaan, daarna was het Danny Post die zijn kopbal op de paal zag belanden, waarna de terug springende bal alsnog door de verdediging van Holwerd naast werd geschoten ten koste van een hoekschop voor Ternaard. De hoekschop werd prachtig door Jacob van der Veen voor gebracht op Jan Pieter Prins die prima uit haalde en zo de 0 – 2 maakte. Zo bleef Ternaard oppermachtig en moest Holwerd zo nu en dan aan de noodrem trekken met zware overtredingen op sommige spelers van Ternaard wat hun op gele kaarten kwam te staan van scheidsrechter Rozema. Zo mocht Ternaard op links na een overtreding van een Holwerder speler rand strafschopgebied nog een vrije trap nemen die door Roel Hoekstra prachtig werd in geschoten waarbij keeper Dol de bal los liet en Johannes Dijkstra er als de kippen bij was en de 0 – 3 inschoot op slag van rust. Scheidsrechter Rozema liet nog aftrappen, maar floot hierna gelijk voor de rust.

Na rust eerst geen wijzigingen bij Ternaard dat gelijk weer fel van start ging en de aanval zocht en in de 52e minuut gelijk weer toesloeg toen Danny Post met een prachtige crosspass vanaf rechts de bal bracht bij Jacob van der Veen, die hierna alleen op keeper Sieberen Dol kon af gaan en daarna beheerst de 0 – 4 scoorde. Ternaard liep daarna over Holwerd heen, want in de 54e minuut was het Jan Pieter Prins die prachtig uithaalde maar de bal tegen keeper Dol van Holwerd op schoot die de bal niet klem hield waarbij de bal weer het in veld stuitte en Jacob van der Veen er als de kippen bij was om de 0 – 5 in te schieten. Hierna wisselde trainer Kootstra in de 56e minuut Nutte Cuperus en bracht hij Andries Vlasman in het veld voor hem. Het werd voor Holwerd in de 60e minuut nog erger toen Ternaard mocht ingooien en Remko van der Kooi met een verre ingooi Jacob van der Veen bereikte die hierna met een simpel tikje de 0 – 5 aan tekende. Gelijk hierna wisselde trainer Kootstra ook Wietse Sipma en bracht hij Arnold Kingma voor hem in het veld. In de 64e minuut was het Ternaard dat een prachtige aanval op zette over rechts waarbij de prima spelende Danny Post een assist gaf op Johannes Dijkstra die op volle snelheid door ging en daarna de bal scherp voor bracht op de mee op gekomen Andries Vlasman die met een prachtig stift balletje de bal over keeper Dol heen lobde en zo Ternaard op 0 – 6 bracht. Hierna wisselde trainer Kootstra ook Simon van der Weg nog en bracht hij Gerwin Wiersma nog voor hem in het veld in de 76e minuut. Ternaard ging door en Holwerd moest terug waarbij Ternaard kans na kans kreeg en in de 80e minuut uit een prachtige aanval op 0 – 7 kwam door Jacob van der Veen. Het was daarna Jan Pieter Prins die de 0- 8 en de 0 – 9 scoorde voor Ternaard, waarna enkele supporters van Holwerd riepen geen 0 – 10, maar helaas het was nog een eigen speler van Holwerd Redmar van der Hoop die met een kopbal zijn eigen keeper Sieberen Dol passeerde en de eindstand op 0 – 10 bracht. Zo behaalde Ternaard een monsterscore tegen Holwerd en spoelde het de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Arum weg tegen een zeer zwak Holwerd deze middag.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00