GSVV en Friese Boys beginnen competitie met puntendeling · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

GSVV en Friese Boys beginnen competitie met puntendeling

zaterdag 22 september 2018

De wedstrijd GSVV-Friese Boys is in een 3-3 gelijkspel geëindigd. Drie keer nam Friese Boys een voorsprong, maar dit bleek uiteindelijk niet genoeg voor de winst. Bij de rust was de stand 2-2. Nog maar nauwelijks was het duel begonnen of Friese Boys stond al op voorsprong toen Sander Hoekstra doeltreffend uithaalde, 0-1. Na een voorzet van Rienk Postma was Hoekstra ook dicht bij 0-2, maar zijn kopbal ging rakelings naast.

Even later was het gelijk toen de bal voor de voeten van Gerrit Jagersma belandde die doelman Jelmer Bloem met een onhoudbaar schot passeerde, 1-1. Jagersma had GSVV even later op voorsprong kunnen zetten, maar nu belandde de bal in de handen van Bloem. Aan de overkant was het wel weer raak toen Sander Hoekstra met een mooi schot succes had, 1-2. Na een vrije trap van Jagersma had Marco Kooistra GSVV naast Friese Boys kunnen brengen maar zijn kopbal belandde eveneens in de handen van Jelmer Bloem. Toch werd het gelijk toen Friese Boys-verdediger Dennie de Haan koppend zijn eigen doelman passeerde, 2-2. Direct na de thee leek Friese Boys te scoren.

Sander Hoekstra bereikte Marten Starkenburg die doeltreffend uithaalde, maar arbiter Vonk keurde de treffer na overleg met de assistent-scheidsrechter af wegens buitenspel. Niet veel later was het toch raak toen Starkenburg een pass van Dirk-Jan Heidstra benutte, 2-3. Friese Boys was nu de sterkere ploeg maar verzuimde het duel te beslissen. Een inzet van Pier Kempenaar ging naast, Dirk Jan Heidstra schoot over; Sander Hoekstra kopte van dichtbij eveneens naast en Marten Starkenburg wist het net vrij voor het doel niet te vinden. Ook Lammert Dijkstra was nog twee keer dicht bij een treffer maar ook hij scoorde niet. Het missen van deze kansen kwam de ploeg uit Kollumerzwaag duur te staan. Eerst moest Sander Hoekstra na een ondoordachte actie met rood het veld verlaten en in de slotfase moest de equipe van Jaap Visser ook nog de gelijkmaker incasseren. Het was Wichard Alink die, na een goede actie in het strafschopgebied, de 3-3 eindstand op het scorebord zette.