Hallo wintermaanden! Het is weer tijd om haardhout in te slaan

Donderdag 16-11-2017
DOKKUM - Het is al weer vroeg donker en soms ook guur weer. Dit betekent weer dat het tijd is om het in huis warm en gezellig te maken door de haard aan te steken. Als u voor het eerst de haard aansteekt, check dan gelijk even hoe het met de voorraad haardhout is gesteld. Is uw houtvoorraad bijna op? Dan doet u er goed aan om alvast een hout te bestellen, zodat u weer voldoende heeft voor de komende maanden. Voor elk type haard of kachel is een geschikt houtsoort verkrijgbaar. Iedere houtsoort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en wij van 123hout.nl kunnen u daar alles over vertellen. Ons haardhout is goed voor vele branduren, zodat u optimaal en extra lang geniet van sfeervol vuur.

Voordelen van ovengedroogd haardhout

Ovengedroogd haardhout heeft de beste stookeigenschappen. U geniet van voordelen als een prachtig vlammenspel en optimale warmteopbrengst. Bovendien stookt u schoon en veilig. Ovengedroogd haardhout is er in harde en in zachtere houtsoorten. Beuken, essen en eiken zijn harde soorten. Elzen is een zacht houtsoort en berken is een middelhard soort. Hard hout brandt traag en heeft een rustig vlammenspel of juist een heel levendig vlammenspel. Hierdoor geeft uw haard veel warmte af en heeft een hoog rendement. Ovengedroogd haardhout is direct klaar voor gebruik, van goede kwaliteit en leverbaar voor een scherpe prijs. Zelf hout verzamelen en dat laten drogen is dan helemaal niet nodig. U bestelt goed en goedkoop openhaardhout gewoon bij een erkende houtleverancier.

Hele pellets, halve pellets, gemengd en haardhout in netten

Nog een voordeel van online haardhout kopen is dat u kunt kiezen uit hele pallets, halve pallets, gemengd hout of haardhout in netten. Voor ieder type stoker is er een passende keuze. Daarnaast heeft u nog de keuze uit gemengd haardhout. Een pallet of een zak met gemengd haardhout is gevuld met een combinatie van zachte, harde en middelharde houtsoorten. Dit is de ideale mix voor een extra lange brandtijd. Is dat niet even genieten tijdens de wintermaanden? Kruip lekker op de bank bij het gezellige haardvuur en geniet van een boek of gezelschap zonder dat u steeds hout op het vuur hoeft te gooien.

Duurzaam hout uit Friesland

123hout.nl is ontstaan uit passie voor hout. Wij zijn ruim vijf jaar geleden klein begonnen in een loods in Friesland. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot één van de grootste haardhout leveranciers van Europa. De productie van boom tot openhaardhout vindt allemaal plaats in Nederland. Ook het drogen en verwerken gebeurt hier, waardoor de afstand tot de productie en het leveradres tot een minimum wordt beperkt. Bovendien worden onze droogkamers volledig gestookt op biomassa. Dat is wel zo fijn voor Moeder Natuur. Bent u in woonachtig Noordoost-Friesland of elders en wilt u dichtbij en zo dus duurzaam haardhout bestellen? Dan is 123hout dé leverancier. Als u vandaag voor 16.00 uur besteld, geniet u morgen al van die heerlijke warmte in huis!

terug naar overzicht


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie