Hans de Jong nieuwe hoofdtrainer Harkemase Boys · Foto('s): Pieter van der Woude
  Pieter van der Woude

Hans de Jong nieuwe hoofdtrainer Harkemase Boys

woensdag 08 mei 2019

Hans de Jong wordt de nieuwe trainer van Harkemase Boys. De 56-jarige oefenmeester uit De Knipe is op De Bosk de opvolger van Tieme Klompe, die vorige week plotseling zijn contract inleverde. De Jong tekent voor een seizoen. Voorzitter Albertus Boonstra is blij dat er zo snel een opvolger voor Klompe is gevonden. ,,We moesten natuurlijk even snel schakelen, maar gelukkig hebben we een prima opvolger gevonden voor Tieme Klompe’’, aldus Boonstra.

,,Hans neemt een karrevracht aan ervaring mee naar de Bosk en we hebben er alle vertrouwen in dat hij de juiste man op de juiste plek is.’’Hans de Jong is in het bezit van het diploma Coach Betaald Voetbal en leidde namens de KNVB talrijke voetbaltrainers op.  Als speler doorliep hij alle selectieteams van SC Heerenveen inclusief de beloften, totdat een knieblessure voetballen op topniveau onmogelijk maakte. Daarna speelde hij nog tien jaren bij de amateurs van vv Heerenveen in de eerste klasse.

Verleden bij Cambuur en SC Heerenveen

Als trainer was De Jong op amateurniveau actief bij Leeuwarder Zwaluwen en ACV uit Assen, maar hij werkte ook langdurig bij de Friese BVO’s. De Jong was bij Sportclub Cambuur gedurende vijf seizoenen Hoofd Jeugdopleidingen. Bij Sportclub Heerenveen was hij trainer van de B1 en de Beloften, maar ook fungeerde hij destijds als assistent van de Noorse hoofdtrainer Trond Sollied. Ook maakte De Jong in Heerenveen analyses van tegenstanders en fungeerde hij  voor de club als scout in binnen- en buitenland.

De laatste jaren was De Jong Senior scout bij FC Twente en freelance scout bij verschillende andere clubs. De Jong is blij met zijn aanstelling in Harkema maar hij is geen man van superlatieven. ,,It is hiel: simpel, moaie klup, moaie kâns, moaie útdaging, trije kear moai dus’’, verklaart De Jong nuchter. ,,De belibbing is grut by de supporters en de belibbing fan it fuotbal is by my ek grut’’, zegt de man die al dertig jaar meeloopt in het voetbal. ,,Dêr kin ik wol in boek oer skriuwe, mar dat moat mar net, want dan wurde der minsken lilk.’’

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact