Harkema-Opeinde beducht voor Friese Boys · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Harkema-Opeinde beducht voor Friese Boys

vrijdag 06 december 2019

Wat gaat de tijd snel! Morgenmiddag alweer de laatste thuiswedstrijd voor Harkema-Opeinde in het jaar 2019. De komende acht dagen gaan uitmaken of het jaar 2019 als ‘goed’ of als ‘uitstekend’ de boeken in gaat. Er resteren nog twee duels die beide van groot belang zijn. De eerste hiervan is zaterdagmiddag tegen streekgenoot Friese Boys. Na de uitstekende resultaten van de laatste weken – stuk voor stuk tegen hoogvliegers behaald – een tegenstander die op een minder florissante plek in klasse 4B bivakkeert. Nu zal moeten blijken hoe sterk Harkema echt is.

Dat de ploeg uit Kollumerzwaag geen varkentje is dat zich gemakkelijk laat wassen, weten de groengelen nog wel van het seizoen 2017/2018. Harkema-Opeinde slaagde er die jaargang niet in Friese Boys te verslaan. Op een dinsdag in april 2018 werd het in Harkema een weinig verheugende 1-1. Het resultaat enkele weken later in Kollumerzwaag was nog minder. In 90 minuten kwam ‘De Heide’ toen tot geen enkel schot op doel. Een 1-0 nederlaag was het logische gevolg. Mede door deze resultaten wist Friese Boys directe degradatie af te wenden. In de nacompetitie viel alsnog het doek. Kootstertille – toen nog getraind door Jan van Dijk – velde het vonnis.

Friese Boys degradeerde naar de laagste klasse en dat was in de 72-jarige clubhistorie nog nooit eerder gebeurd. De vijfde klasse is een niveau dat niet bij de club thuishoort, vond men op sportpark De Seadkampe. Dat werd vorig seizoen op niet mis te verstane wijze aangetoond. Met tien punten voorsprong op de nummer 2 werd de titel in 5C behaald. Terug in de vierde klasse doen de mannen uit ‘De Sweach’ leuk mee, al valt het niet mee in klasse 4B om afstand van de penibele plaatsen te nemen. Vorige week werd er met 0-2 verloren van Ternaard. Afgaande op de wedstrijdverslagen had er meer ingezeten voor de thuisploeg. Beter verging het Harkema-Opeinde. Met groot machtsvertoon werd medekoploper RWF met de eerste nederlaag opgezadeld. Voor de zesde wedstrijd op rij bleef Harkema zo ongeslagen. Om de kopploegen in het vizier te houden, en ook om revanche te nemen voor de resultaten tegen Friese Boys in 2018, telt dit weekeinde niets anders dan de winst!

Scheidsrechter zaterdagmiddag 7 december is de heer T.R. Baar uit Oldehove. Balsponsor is Kwik Bouwkundig Tekenadvies te Harkema. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?