Harkema-Opeinde grijpt eerste driepunter bij GSVV · Foto('s): Klaas Elzinga
  Klaas Elzinga

Harkema-Opeinde grijpt eerste driepunter bij GSVV

zondag 29 september 2019

Op het B-veld van de Gerkesklooster Stroobos Voetbal Vereniging heeft Harkema-Opeinde de eerste competitiezege van het seizoen 2019/2020 behaald. Zonder groots te spelen werd GSVV met 1-3 geklopt. De zege was terecht, maar het veldspel liet te wensen over. Harkema speelde onrustig en leed veel balverlies. GSVV – dit jaar vermoedelijk geen hoogvlieger – was niet bij machte van alle slordigheden te profiteren. Drie punten in de tas en snel vergeten, is het devies voor de Harekieten.

De start was hoopvol voor de ploeg van trainer Jan van Dijk. Na vijf minuten was de openingstreffer bewerkstelligd. In het druk bezette GSVV-strafschopgebied nam Alex van der Tuin het doel onder vuur. Door een woud van benen zag keeper Van Manen de bal laat. Via de vingertoppen van de goalie plofte de bal in de hoek. Het sterke spel hield aan tot aan de tiende minuut. Nadat Albert Veenstra een hoekschop van Alex van der Tuin net langs de kruising kopte, zakte het spelpeil bij “De Heide” steeds verder richting een zeer matig niveau. In de 17de minuut kwamen de groengelen goed weg. GSVV-er Wichard Alink was na een dieptepass eerder bij de bal dan Harkema-goalie André de Graaf. Alink omspeelde het sluitstuk en bracht de bal voor het keeperloze doel. Hier stond Marco Kooistra, die de hoge voorzet over kopte. Diezelfde Kooistra zou in het vervolg van de eerste helft nog twee plaagstoten uitdelen. Vlak voor het halfuur produceerde hij in kansrijke positie een lob die ver over ging. Een kleine tien minuten later schoot hij voorlangs. Ook Harkema had met iets meer geluk nog een treffer kunnen forceren.

Dat lukte niet dus was het halverwege 0-1. Snel 0-2 maken, was de opdracht voor Harkema-Opeinde na de helftwisseling. Het tegenovergestelde gebeurde. In de 53ste minuut kreeg de thuisploeg een discutabele vrije trap toegewezen. Het ogenschijnlijk houdbare schot van Lars Niewijk trof doel: 1-1. Harkema herpakte zich opvallend snel na deze tegenslag. Binnen de minuut werd de voorsprong in ere hersteld. Dennis Postma nam een afgeslagen voorzet vanaf een metertje of twintig op de pantoffel. Via de goalie stuiterde het leder over de doellijn. Vlot hierna deelde Harkema een nieuwe tik uit. Albert Veenstra en Hille Postma combineerden zich op prachtige wijze een weg door de vijandelijke defensie. Albert Veenstra verscheen zo alleen voor het doel, omspeelde doelman Van Lanen en schoof het speeltuig binnen. De gastheren waren rijp voor de sloop en er werd verwacht dat Harkema er nog een paar voltreffers overheen zou bonjouren. Ondanks een voortdurend overwicht, gebeurde dat niet. Sterker nog, GSVV was in minuut 78 heel dicht bij de 2-3. Na opnieuw een merkwaardig gegeven vrije trap ontstond er een scrimmage voor het doel van de gasten. Één der Harkemaster verdedigers was zo onfortuinlijk zijn eigen doelman te passeren, maar arbiter Van der Bij in samenspraak met zijn grensrechter constateerde dat hieraan een buitenspelsituatie vooraf ging. In de blessuretijd “bekroonde” deze arbiter zijn belabberde middag door Hilbrand Benedictus voor de tweede keer in korte tijd de gele kaart te presenteren.

Blij met de drie punten, maar aan het spel valt vooralsnog het een en ander te verbeteren. Volgende week ontvangt Harkema-Opeinde medekoploper VIOD. Tegen deze ploeg zal “De Heide” zonder meer uit een ander vaatje moeten tappen om tot een optimaal resultaat te komen. Dat de selectie dit in zich heeft, is bekend dus er kan uitgekeken worden naar een interessante ontmoeting.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00