Harkema-Opeinde hervat competitie met derby tegen Opende · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Harkema-Opeinde hervat competitie met derby tegen Opende

vrijdag 24 januari 2020

Na vijf competitieloze zaterdagen gaat Harkema Opeinde proberen het jaar 2020 net zoveel – misschien wel meer – glans te geven als het jaar 2019. De groengele brigade krijgt meteen een aardige testcase voor de kiezen. Te gast is streekgenoot Opende. De Peendermantsjes maken tot op heden een merkwaardig seizoen door. Er werd begonnen met vier verliespartijen. Op sportpark De Olde Wierden begon men zich na deze valse start toch voorzichtig zorgen te maken. Toen kwam de galavoorstelling tegen VIOD. De toen nog zonder puntverlies zijnde Driezumers kregen in “De Grinzer Peen” een enorm pak slaag. De 6-1 overwinning was voor Opende de opmaat naar een zegereeks die zes wedstrijden stand hield.

Net toen de aansluiting met de top aanstaande leek, moest Opende pas op de plaats maken. De laatste 2 wedstrijden voor de winterstop leverden 1 punt op. De manschappen van trainer Marcel Hiemstra zullen alles op alles op alles zetten de zege mee naar de andere kant van de provinciegrens te nemen. Een driepunter is hoogstwaarschijnlijk het verschil tussen een tweede seizoenshelft met de blik omhoog of een tweede seizoenshelft in de anonimiteit.

Harkema-Opeinde ontworstelde zich nog voor de winterstop aan deze anonimiteit. Na een ongeslagen reeks van acht wedstrijden kwam de verplichte pauze wellicht zelf iets te vroeg. De laatste wedstrijden voor het intermezzo liep het als een tierelier. Het is altijd weer afwachten of het motortje na de winterpauze nog net zo draait als er voor. Tegen Opende hoeft ‘De Heide’ niet op cadeautjes te rekenen. De vorige twee officiële duels tegen Opende eindigden beide in een gelijkspel. Harkema had het toen lastig met de fysieke speelwijze die de grensbewoners aan de dag brachten. Hoewel er beide keren een 1-0 voorsprong werd genomen, eindigde het twee keer door een laat doelpunt in 1-1. Doet Opende Harkema opnieuw pijn of wurmt de thuisploeg zich steviger in de top? Morgen rond 16.15 uur hebben we het antwoord.

Scheidsrechter zaterdagmiddag is de heer J.K. Wiersema. Wie er om 16.30 uur nog niet genoeg van heeft, is van harte welkom in de Harkema-kantine. Na de wedstrijd zullen de DJ’s van Spectrum FM aldaar de derde helft voorzien van een gezellig en goed stukje muziek. Balsponsor is René Hiemstra Tweewielers te Harkema.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?