Harkema-Opeinde voor returnwedstrijd naar Beetsterzwaag

Vrijdag 09-02-2018
BEETSTERZWAAG - Mochten de weersomstandigheden het toe laten, dan reist Harkema-Opeinde 1 morgen naar Beetsterzwaag voor competitiewedstrijd nummer tien. Hoewel er nog drie competitiegenoten zijn waar de Harkemasters dit seizoen nog niet tegen hebben gespeeld, wordt er alweer voor de tweede keer deze jaargang tegen De Sweach gespeeld. Het zegt veel over dit door afgelastingen geteisterde seizoen.

In De Sweach treft Harkema-Opeinde een tegenstander die vooralsnog alle zeilen bij zal moeten zetten om het hoofd boven water te houden. Vlak voor de winterstop boekte het team van trainer Martin Brandsma de eerste seizoenzege door in Opende met 1-3 te winnen. Dit bood perspectief voor de tweede seizoenshelft, maar deze begon twee weken geleden teleurstellend. Concurrent VIOD zegevierde in Beetsterzwaag met 0-2. Al met al kan gesteld worden dat De Sweach zelden weggespeeld wordt, maar aan het einde van de wedstrijd vaak wel met lege handen staat. Scoren is vaak het grote probleem bij de bewoners van het fraaie sportpark De Boskfinnen. Topscorer is Eelke Jan Duizendstra met drie treffers.

In de wedstrijd in Harkema op 14 oktober 2017 kwam De Sweach in het eerste bedrijf ook prima mee met de groengelen. Toen een vrije trap van Fokko Spinder een minuut na de pauze door een woud van spelers onaangeroerd in het net plofte, waren de Beetsterzwaagsters de kluts even kwijt. Tien minuten later was het 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. In het laatste halfuur liet Harkema-Opeinde na de tegenstander nog meer pijn te doen.Totaal verschillende belangen zijn er morgenmiddag. De Sweach moet winnen om zich uit de degradatiezone te worstelen. Na drie mindere wedstrijden is een zege voor Harkema-Opeinde ook niet overbodig, om zo de aansluiting bij de top-4 in stand te houden. De Sweach heeft een kunstgrasveld. De kans dat er morgen gevoetbald gaat worden – mocht er geen sneeuw vallen – is dus reëel.

De wedstrijd De Sweach-Harkema-Opeinde begint om 14.45 uur. Scheidsrechter is de heer A. Bijker uit Sint Johannesga.

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie