Harkema-Opeinde sluit voorbereiding af met derby tegen Opende

Vrijdag 14-09-2018
HARKEMA-OPEINDE - Nog een week en dan begint de competitie. Voor Harkema-Opeinde resteert er tot die tijd nog één bekerwedstrijd. Dit soort wedstrijden wordt door menig team als oefenpartij beschouwd. Voor de ploeg van Willem Schokker daarentegen staat er nog wel degelijk wat op het spel. Na de verrassende zege in Kollum is er namelijk nog alle kans de tweede ronde te behalen. Er zal in Harkema niemand wakker liggen als het bekeravontuur geen vervolg krijgt. Toch zullen de Harkemasters het extraatje in de vorm van het behalen van de volgende graag mee willen pikken.

Voor de tegenstander van Harkema-Opeinde staat er niets meer op het spel. Opende is als enige in de groep uitgeschakeld. Kollum zegevierde in “De Grinser Peen” met 1-3, waarna vijf dagen later het tweede elftal van Harkemase Boys met dezelfde cijfers te sterk was. Een maand of acht geleden werd Opende door menig voetbalkenner al gebombardeerd tot toekomstig vijfdeklasser. De roodhemden boekten geen enkele zege in de eerste helft van het vorige seizoen. Troosteloos stond men onderaan. Na de winterstop volgde er een opmerkelijke wederopstanding. “De Peendermantsjes” knokten zich terug, handhaafden zich op de laatste speeldag en grepen nipt naast de laatste periodetitel.

In Harkema werd het met gejuich begroet dat Opende het vierdeklasserschap verlengde. Reikhalzend werd er al uitgekeken naar twee nieuwe derby’s. Dat pakte even anders uit. De KNVB stuurt Harkema-Opeinde dit jaar richting het noordwesten, terwijl Opende meer richting de zuidoosthoek moet reizen. Helaas geen streekderby dus. Als pleister op de wonde koppelde de bond de beide ploegen wel aan elkaar in het bekertoernooi.

De wedstrijd op De Bosk begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer Krijgsheld uit Drachten.

terug naar overzicht

© Foto's: Albert Schievink


Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie