Harkema-Opende 23e keer gastheer regiotoernooi · Foto('s): 

Harkema-Opende 23e keer gastheer regiotoernooi

woensdag 21 augustus 2019

De voetbalschoenen zijn door de meeste voetballers weer uit het vet gehaald. De voorbereiding is weer begonnen. Dat betekent dat het over drie dagen alweer tijd is voor het Harkemaster regiotoernooi, dit jaar voor de 23ste keer georganiseerd en voor het vijfde en laatste jaar gesponsord door Meku Proline. Net als de voorgaande vijf jaren heeft het deelnemersveld een sterk Wâldsk karakter. Alle vijf bezoekende teams hoeven hooguit 10 kilometer te reizen om in Harkema te komen.

Ten opzichte van het voorgaande jaar is er één wijziging in het deelnemersveld. De reden van deze wijziging is zeer spijtig: de zondagtak van Zwaagwesteinde – bij de voorgaande 22 edities altijd van de partij – ging in september 2018 ter ziele. Niet alleen een verlies voor het toernooi, maar een verlies voor het gehele noordelijke amateurvoetbal. Een vervanger voor “De Readtsjes” werd snel gevonden. Dit jaar is voor het eerst de vv Suameer te gast in Harkema. “De Skiepekoppen” zullen niet geheel compleet ten tonele verschijnen; een handvol spelers heeft een voetbaluitje naar de wedstrijd Arsenal-Liverpool gepland. Desondanks mag de vijfdeklasser niet weggepoetst worden. Het is nog maar twee jaar geleden toen een andere vijfdeklasser – Houtigehage – derdeklassers en vierdeklassers gedesillusioneerd achterliet en met de toernooiwinst aan de haal ging.

Houtigehage is er ook dit jaar weer bij. De Hagenaren behoren zo langzamerhand tot de vaste gasten op het regiotoernooi en bewijzen zich ieder jaar zowel tijdens als na het toernooi tot zeer gewaardeerde bezoekers. Voor VVT en ASC is het de tweede keer in successie dat men deelneemt aan het Harkemaster toernooi. ASC behaalde in de voorgaande editie de finale. Na de degradatie zal de Stynsgea-Surhúzum-Combinatie onder nieuwe trainer Cor Elzinga hoge ogen willen gooien in de vijfde klasse. Een goede voorbereiding is gewenst. In die vijfde klasse zal ASC ook VVT tegenkomen. De ploeg uit Twijzelerheide is dit jaar aanzienlijk versterkt ten opzichte van het voorgaande. Na een aantal magere jaren hoopt de VVT-aanhang dat er dit jaar weer heel wat vaker gejuicht kan worden. Een ploeg om rekening mee te houden.

Tot de grote favorieten voor de toernooiwinst worden evenwel Harkema-Opeinde en Surhuisterveen gerekend. Gastheer Harkema gaat de editie van 2019 in als titelverdediger. Of dit een voordeel is, valt te betwijfelen. In het verleden wisten cuphouders zelden succesvol de titel te verdedigen. De laatste keer dat dit gebeurde was in de jaren negentig, toen de geldprijs nog in guldens werd uitbetaald. Een mooie uitdaging voor de Harkemasters derhalve. Van Surhuisterveen wordt als hoogst spelende toernooideelnemer ook het nodige verwacht. De Feansters maakten dit jaar indruk dankzij een prima tweede seizoenshelft, die geheel terecht uitmondde in de titel van klasse 4B. Voor het eerst sinds 2006 zal er op sportpark It Ketting op zondag weer derde klasse gespeeld worden.

Het programma aanstaande zaterdag ziet er als volgt uit:

Groep A:
14.00 uur: Harkema Opeinde-ASC
14.40 uur: ASC-Surhuisterveen
15.20 uur: Surhuisterveen-Harkema Opeinde

Groep B:
14.00 uur: Suameer-Houtigehage
14.40 uur: Houtigehage-VVT
15.20 uur: VVT-Suameer

Finaleronde:
16.00 uur

De leiding is in handen van de arbiters Jos Vonk uit Hurdegaryp, Jappie Kooistra uit Drachten en Johannes van Houten uit Surhuisterveen. Na afloop is er livemuziek met medewerking van Johan van der Donk en zal de barbecue weer overuren maken. De weersvoorspellingen zijn vooralsnog zeer gunstig. Het belooft weer een mooi spektakel te gaan worden!

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?