Harkema-Opende en Oostergo zoeken de weg omhoog

Vrijdag 09-11-2018
HARKEMA - Het seizoen is nog jong, maar voor de beide ploegen die morgenmiddag op De Bosk tegenover elkaar staan zijn de belangen enorm. Het is een kwestie van aanhaken bij de middenmoot of voorlopig nadrukkelijk naar onderen kijken op de ranglijst.

Voor zowel Harkema-Opeinde als Oostergo is dit een hard gelag. De verwachtingen in beide kampen waren hoger voor aanvang van het seizoen. Oostergo greep vorig seizoen op een haar naast promotie naar de derde klasse. In de nacompetitie bogen de kleibewoners pas laat het hoofd voor SJS uit Stadskanaal. Met 6 uit 3 en een vervolg van het bekertoernooi was de start van het huidige seizoen prima voor de ploeg van de nieuwe trainer Douwe de Val. De laatste weken hapert de machine.

De competitiewedstrijden tegen AVC, FC Birdaard en Rottevalle gingen verloren. Ook in het bekertoernooi was het einde verhaal. Afgelopen dinsdag won Drachtster Boys met 1-12 op sportpark De Streng. In Ee zal niemand wakker liggen van de bekeruitschakeling. De drie competitienederlagen zullen meer pijn hebben gedaan, al kregen die stuk voor stuk gestalte tegen clubs uit de kop van de ranglijst. Geen ploeg om te onderschatten dus, al weten we dat in Harkema nog wel van het vorige seizoen. Op 2 december 2017 slachtte een matig presterend Oostergo (4 nederlagen op rij) voor de pauze Harkema vanuit de omschakeling finaal af met 4-0. Ook in Harkema kwamen de groengelen niet langs Oostergo: 0-0.

Ook bij Harkema-Opeinde is het vertoonde spel tot nog toe zeer wisselvallig. Goede fases in een wedstrijd wisselen zich af met zeer matige. Vorige week in Kootstertille was het voor het grootste gedeelte zwaar onder de maat. Hoe matig ook het voetbal, “De Heide” slaagt er wel elke week in om minstens drie uitgelezen mogelijkheden te creëren. Juist hierin ligt het euvel. De kansen worden niet afgemaakt. Dat er aan Harkemaster zijde na zes duels nog niemand is die meer dan één keer heeft gescoord, is tekenend. Hopelijk staat de schutter morgenmiddag op!

Scheidsrechter is de heer J. van Zutphen uit Deinum. Balsponsor is Kwik bouwkundig teken- en adviesbureau. Van schetsontwerp, tekenwerk, vergunningen, berekeningen, aanbesteding, tot begeleiding en toezicht tijdens de bouw: voor al deze zaken is Kwik bouwkundig teken- en adviesbureau het juiste adres!

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-21:00 | Weekend Kick-Off
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie