Harkemase Boys MO17-1 oppermachtig tegen Woezik MO17-1 · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Harkemase Boys MO17-1 oppermachtig tegen Woezik MO17-1

maandag 18 maart 2019

De meiden van Harkemase Boys MO17-1 moesten dit weekend thuis aantreden tegen de nummer 2 van de Landelijke competitie Woezik MO17-1. Na de eerste 2 wedstrijden met een brilstand te hebben afgesloten waren de meiden vandaag extra gebrand om de 3 punten binnen te halen en daarmee de weg omhoog in te slaan.

Vanaf het beginsignaal was Harkemase Boys in veel duels sterker en stond de meiden als een (h)echt team te voetballen. Met mooie combinaties vanuit de achterhoede werden de middenvelders en voorwaartsen in een hoog tempo ingespeeld en dat leidde uiteindelijk in een snelle openingsgoal. In de 12de minuut werd middenveldster Nicole van der Kooi ingespeeld en deze stuurde Anouk de Groot via de linkerflank weg, gaf vervolgens een uitgemeten voorzet op de inkomende Maryk Hofstra die de bal feilloos binnen tikte, 1-0. Harkemase Boys kreeg vleugels en creëerde met goed positiespel een overwicht tegenover een Woezik dat soms gevaarlijk eruit kwam maar geen kansen kon creëren vanwege de goed opererende achterhoede van de Friezen. Deze laatste linie met daarin keepster Fardau Wielinga, Roelyne Hietkamp, Rachel Geertsma en het ijzersterke centrale duo Lianne Storm en Anke Wijnbergen gaven geen krimp en sloegen alle aanvalspogingen van Woezik af.

In de 25ste minuut kwam Harkemase Boys verdiend op 2-0. De toegekende vrije trap aan de linkerkant net buiten het strafschopgebied werd genomen door Nicole van der Kooi en werd door de keepster van Woezik losgelaten en Anouk de Groot hierop alert reageerde en de bal simpel binnen tikte. Hierna probeerde Woezik terug te komen in de wedstrijd en werd daarmee flink in het zadel geholpen door de warrig fluitende leidsman die keer op keer trakteerde op onbegrijpelijke toegekende vrije trappen. In de 35ste minuut was het uit zo’n vrije trap raak. Randje 16-meter kwam de bal voor en belande uiteindelijk voor de voeten van Rachel Geertsma die de bal verkeerd raakte en in eigen doel schoot, 2-1. Harkemase Boys kreeg nog wel kansen op de 3-1 maar het lukte niet om deze te verzilveren, ruststand 2-1.

De 2de helft weer hetzelfde beeld, een beter voetballend Harkemase Boys dat in de 55ste minuut de voorsprong verdiend uitbreidde naar 3-1. Anouk de Groot werd diep gestuurd door Nicole van der Kooi en scoorde beheerst door de bal in het uiterste hoekje te plaatsen. Harkemase Boys had Woezik op de slachtbank gelegd en gaf in de 65ste minuut de genadeklap. De toegekende vrije trap op 20 meter afstand van het doel werd genadeloos de kruising in geknald door Anouk de Groot, 4-1. Hierna ontnam scheidsrechter Wagenaar Harkemase Boys een loepzuivere penalty. Jildou Koning kwam alleen op de keeper af, werd overduidelijk van achteren neergehaald maar de leidsman was de enigste op het hele complex die daar anders over dacht en hield zijn fluit stil. Verbazing alom bij vriend en “vijand” over deze zoveelste dwaling in de wedstrijd.

In de 68ste minuut komt Woezik nog tot een grote kans door een hard schot richting verre hoek te sturen maar keepster Fardau Wielinga wist de bal katachtig op het laatste moment weg te tikken. Hierna kreeg Woezik in de 73ste minuut toch nog een beetje hulp toen dezelfde keepster Fardau Wielinga pardoes de spits de bal in de voeten schoof en deze beheerst afrondde, 4-2. Harkemase Boys bleef tot de laatste minuut de wedstrijd geconcentreerd uitspelen en haalde hiermee de 3 dikverdiende punten binnen.

Trainer Jos Miedema:”Eindelijk loon naar werken, dit hadden we echt even nodig na 2 gelijke spelen. Steeds beter zijn maar het net maar niet kunnen vinden. We hebben vandaag gewoon erg goed gevoetbald en een prima teamprestatie neergezet, al moet ik wel zeggen dat Anouk de Groot met 3 doelpunten en een assist vandaag beslissend was. Het is mooi om te zien hoe de ploeg met elkaar en voor elkaar door het vuur gaat en dan is deze winstpartij een geweldige beloning.

Volgende week gaan de meiden in de bus richting Doetinchem waar ze tegen DZC’68 zullen aantreden.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00