Harkemase Boys MO17-1 rukt door winst op naar derde plaats

Zondag 04-11-2018
HARKEMA - Onder leiding van scheidsrechter van der Singel werd er om precies 14:45 uur afgetrapt voor de topper in de Landelijke Divisie tussen de nummer 5 Harkemase Boys en de nummer 6 Woezik. Waar Harkemase Boys pas net begonnen is met het opleiden van 3 meidenteams zijn de gasten uit Wijchen, met maar liefst elf damesteams en een Dames 1 team acterend in de Topklasse, al jaren bezig met het opleiden. Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat dit detail geen invloed had op de meiden van Harkemase Boys die maar één doel hadden en dat was de drie punten in Harkema houden.

De meiden voerden het vooraf besproken strijdplan perfect uit, zetten goed druk op de juiste man en dekten goed door. Woezik probeerde er onderuit te voetballen, had veel moeite met de speelstijl van Harkemase Boys en kwam er soms uit maar meer dan 1 echt schot op doel in de eerste helft kwam het niet. Het ijzersterke centrale verdedigingsduo Lianne Storm en Esther Dillema waren samen met de backs Sabine Merkus en Roelyne Hietkamp heer en meester. Harkemase Boys combineerde vlot op het middenveld maar vergat de eindpass zorgvuldig te geven waardoor het meestal stagneerde tot de 16-meterlijn. In de 20e minuut had spits Anouk de Groot Harkemase Boys op 1-0 kunnen zetten toen ze door Maryk Hofstra werd weggestuurd en alleen op de keepster van Woezik afkwam. Echter deze wenste niet mee te werken en hield Woezik daarmee in de race. Na nog een aantal schoten op doel en een grote kans voor Rachel Geertsma, die de bal rakelings voor doel schoot, floot de overigens prima fluitende scheidsrechter voor het rustsignaal.

Na de rust weer een spelbepalend Harkemase Boys dat goed voetbalde en steeds de vrije man kon bereiken. In de 48ste minuut werd Harkemase Boys beloond voor het harde werken. Anniek van der Heide werd via een combinatie met Esther Dillema en Maryk Hofstra aangespeeld en zij gaf op maat de pass op Anouk de Groot die dit keer wel koelbloedig de trekker overhaalde en hiermee de terechte 1-0 op het scorebord zette. Hierna een zoekend Woezik dat een speelster voor 10 minuten (gele kaart) naar de bank zag verdwijnen maar die wel met 1 man minder op gelijke hoogte kwam. Vanaf het middenveld werd een steekpass gegeven op de spits van Woezik die daarop keepster Fardau Wielinga tegenkwam en deze pareerde de bal in eerste instantie met de voeten echter de bal kwam terecht bij een speelster van Woezik en deze maakte 15 minuten voor tijd met een prachtige lob de 1-1. Nadat er ook nog een speelster van Woezik met rood het veld afging had Harkemase Boys het karwei af moeten maken en gebruik moeten maken van de overtalsituatie. Echter men liet Woezik komen maar gelukkig voor de ploeg uit Harkema kwam het niet tot echte doelkansen voor de Wijchenaren. Met nog 2 minuten op de klok wist Harkemase Boys Woezik toch nog de welbekende nekslag te geven en daarmee 3 punten veilig te stellen. Via een pass van Nicole van der Kooi kwam Jildou Koning in balbezit en deze speelde Anouk de Groot aan bij de linkerkant van het veld net boven de middenlijn. Wat hierna gebeurde was van grote klasse. Een prachtige solo actie waarbij ze 3 man uitspeelde en vervolgens de keepster in de korte hoek compleet verraste, 2-1. Harkema ontplofte hierna werkelijk van vreugde en vierde na het eindsignaal uitbundig deze terechte 2-1 overwinning.

Trainer Jos Miedema genoot ook zichtbaar van deze wedstrijd en het behaalde resultaat. “Ja wederom een groot compliment naar de meiden toe. Het is prachtig om te zien hoe deze meiden gewoon uitvoeren wat we voor deze wedstrijd hebben afgesproken. Dat je dat dan in het veld terug ziet ja daar geniet ik dan enorm van. Ik heb vandaag een prima spelend Harkemase Boys gezien in een pot voetbal waar passie, strijd en vooral teamwork in zat. De ontlading toen de 2-1 viel sprak boekdelen, prachtig om mee te maken! Ook een compliment voor onze tegenstander die er een echte wedstrijd van maakten en tot de laatste seconde bleven strijden. Volgens mij heeft het talrijk aanwezige publiek zich geen seconde verveeld vandaag”. Harkemase Boys MO17-1 stijgt door deze overwinning op Woezik naar de 3e positie op de ranglijst van de Landelijke Divisie. Volgende week spelen de meiden de uitwedstrijd tegen VV De Meern.

terug naar overzicht
Harkemase Boys MO17-1 rukt door winst op naar 3e plaats
© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie