Harkemase Boys MO17-1 eindigt als tweede in de Landelijke Divisie

Maandag 20-05-2019
HOORNHAAR - Onder een prachtige zon en dito temperatuur mochten de meiden van Harkemase Boys MO17-1 aantreden tegen SteDeCo uit Hoornhaar. Harkemase Boys moest deze wedstrijd winnen om zeker te zijn van de tweede plaats in de Landelijke Divisie.

Om precies 11:30 uur gaf scheidsrechter Jansen het startsignaal, mocht SteDeCo aftrappen en was het Harkemase Boys dat gelijk druk ging zetten op de bal en hiermee ook de toon wilde zetten voor de wedstrijd.Harkemase Boys speelde veelal op de helft van de bezoekers en probeerde een doelpunt te forceren.Ondanks de temperaturen speelden de ploegen in een hoog tempo met een SteDeCo die moeite had met de speelwijze van Harkemase Boys. Het leverde in de 17de minuut een prachtig doelpunt uit het boekje op. Anouk de Groot werd op links vanaf het middenveld diep gestuurd en gaf de bal puntgaaf voor op de goed inkomende Anniek van der Heide die de bal op de slof nam en het net liet trillen, 1-0.

Harkemase Boys ging door op jacht naar de 2-0 maar wist een aantal kansen niet te benutten en was het SteDeCo dat een paar keer gevaarlijk uit kon komen maar stond de achterhoede van Harkemase Boys steeds goed met Lianne Storm, Nicole van der Kooi, Roelyne Hietkamp, Rachel Geertsma en keepster Fardau Wielinga en bleek ook vandaag weer een onneembare vesting. Een achterhoede die van de 19 clubs in de Landelijke Divisie met stip op 1 eindigde met maar 3 tegendoelpunten.

In de eerste 10 minuten van de 2de helft ging SteDeCo wat meer aandringen en moest Fardau Wielinga handelend optreden met een tweetal prima reddingen.Harkemase Boys nam hierna weer het heft in handen en speelde SteDeCo stuk met sterk en effectief voetbal.In de 60ste minuut was het raak. Via mooie combinaties kwam uiteindelijk de bal hoog bij Mellanie Elzinga en kopte de bal door die vervolgens voor de voeten van Anouk de Groot kwam en verwoestend uithaalde en Harkemase Boys op rozen zette, 2-0.

Wie dacht dat Harkemase Boys hierna veilig op de 2-0 ging spelen had het mis. Met werkelijk soms voortreffelijk spel werd SteDeCo in een hoog tempo bij de nek vastgepakt en niet meer losgelaten. Na een scrimmage in de 64ste minuut het 16-metergebied zette Harkemase Boys via Anouk de Groot de wedstrijd definitief op slot en won het verdiend van SteDeCo met 3-0 en stelde hiermee de 2de plaats zeker in de Landelijk Divisie.

Trainer Jos Miedema:
“Ik ben echt supertrots, ook vandaag weer powermeiden zien voetballen die als team SteDeCo met 3-0 naar huis toe stuurden.Een prachtige groep die keihard werkt om zelf maar ook als team beter te worden. Nou dat is ze gelukt na het bereiken van de 2de plaats in de Landelijke Divisie. Dat we zelfs de uiteindelijke kampioen OJC Rosmalen met 5-0 hebben verslagen zegt natuurlijk ook wel wat. We spelen elke week tegen grote clubs die al jaren bezig zijn met meiden/damesvoetbal. Wij zijn dit seizoen begonnen met het serieus aanpakken hiervan en dan is het echt een prestatie dat we ons nu al nestelen in de top van het MO17 voetbal in Nederland. Prachtig voor ons en zeker ook voor de club die hiermee ook op de kaart is gezet met het meidenvoetbal.

Door de prestaties van deze meiden en de Regionale Meiden Voetbalschool is er een enorme aantrekkingskracht ontstaan om bij Harkemase Boys te komen voetballen. Alleen al bij de MO17 komen er volgend seizoen tot nu toe 12 talentvolle speelsters bij. Dankzij de succesvolle Meiden Voetbalschool is sinds kort nu ook de bestaande Voetbalschool voor jongens opengesteld voor iedereen uit de regio. Op deze manier bedien je de hele regio van leerzame en gevarieerde extra trainingen waar plezier voorop staat. Al met al kunnen we zeggen dat we met het meidenvoetbal bij Harkemase Boys flink aan de weg hebben getimmerd en gaan we volgend seizoen de ontwikkeling van het meidenvoetbal verder voortzetten.”

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie