Harkemase Boys MO17-1 verliest nipt van SC ‘t Gooi

Maandag 03-12-2018
HARKEMA OPEINDE - Harkemase Boys MO17-1 ging dit weekend op bezoek bij SC ‘t Gooi uit Hilversum. SC ‘t Gooi, opgericht in 1905, is een club waarbij het aantal mannen- en damesteams met ieder 15 elftallen even groot zijn. Dit keer stonden dus 2 teams uit de verschillende Divisies tegenover elkaar.

Een door de KNVB ingelaste oefenwedstrijd om te bekijken hoe de krachtsverhoudingen tussen beide Divisies zich zouden verhouden. Beide teams pakten dit serieus op en maakten er een spannende wedstrijd van die om precies 15:00 uur begon in Hilversum. Harkemase Boys moest het doen zonder middenvelder Rachel Geertsma en de langdurig geblesseerde Esther Dillema.

In de 1ste helft waren beide teams erg aan elkaar gewaagd en ging het spel over en weer. Tot echte grote kansen kwam het niet voor beide teams omdat het gevecht zich vooral op het middenveld afspeelde en de beide achterhoedes goed anticipeerden op eventueel gevaar. De rust werd dan ook 0-0. In de 2de helft een zelfde spelbeeld waarbij wel gezegd moet worden dat de meiden van ‘t Gooi rustiger aan de bal waren en soms prima positiespel lieten zien. Harkemase Boys probeerde echter wel iets te forceren en in de 55ste minuut was het dan ook Nicole van der Kooi die van 20 meter verwoestend uithaalde maar waarbij zeker gezegd moet worden dat de keepster van ‘t Gooi een geweldige reflex had door helemaal gestrekt de bal uit de verre hoek te halen.

Hierna volgden nog een aantal corners echter Harkemase Boys kon het net niet vinden. De Hilversumse meiden echter wel. In de 62ste minuut werd de bal onnodig verspeeld op het middenveld en werd deze snel verplaatst naar de linksbuiten waarna deze de bal afgemeten voor gaf op de inkomende rechtsbuiten die vervolgens de bal simpel in kon tikken, 1-0. Harkemase Boys had nog ruim een kwartier om gelijk te maken en kreeg hiervoor ook enkele kansen echter het vizier stond vandaag niet op scherp. De laatste 10 minuten werd er achterin, met Lianne Storm als onneembare horde, nog 1 op 1 gespeeld om nog wat te forceren echter het mocht niet meer baten en werd uiteindelijk de eindstand bepaald op 1-0 voor SC ‘t Gooi.

Trainer Jos Miedema: ” Vandaag een prima wedstrijd gezien tussen 2 ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Ik vind echter wel dat ‘t Gooi terecht gewonnen heeft over de hele wedstrijd gezien. Hun middenveld speelde wat vrijer en liepen constant door en dat misten wij vandaag. Daar tegenover hebben we praktisch niks weggegeven en ben ik tevreden over de uitslag. Als ik kijk naar de andere uitslagen van de wedstrijden tussen de beide Divisies waar Feyenoord met 7-1 van Eldenia won en Rijnsburgse Boys met 7-0 De Meern naar huis stuurde kan ik prima leven met deze uitslag en was het weer een leerzame middag voor dit jonge team”. Zaterdag volgt voor de meiden van Harkemase Boys op sportpark De Bosk de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys uit Divisie West.

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-17:00 | De Simmer
17:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie